Europese lancering van Google Earth Outreach in samenwerking met Unicef
31 maart 2008, Den Haag - Als eerste goededoelenorganisatie in Europa maakt Unicef gebruik van het nieuwe softwareprogramma van internetzoekmachine Google: Google Earth Outreach.

Met Google Earth Outreach kan Unicef haar projecten presenteren op Google Earth. Dit is een softwareprogramma waarmee u op uw pc aan de hand van satellietkaarten de hele wereld kunt ontdekken. Omdat 2008 het Internationale Jaar van de Sanitatie is, hebben alle Unicef-projecten te maken met water, hygiëne en sanitaire voorzieningen. Op dit moment beschikken meer dan 2,6 miljard mensen niet over een eenvoudig toilet en kunnen ruim 1 miljard mensen geen schoon water drinken. Hierdoor hebben ziektes als diarree vrij spel, waarvan vooral kleine kinderen het slachtoffer worden. Unicef wil op Google Earth laten zien hoe zij mensen in ontwikkelingslanden voorziet van schoon water, wc's en kennis over hygiëne.

14 projecten
Vooralsnog zijn veertien Unicef-projecten op Google Earth te zien, gesitueerd in Bangladesh, Bolivia, Burkina Faso, Burundi, Gambia, Ghana, Ivoorkust, Mali, Mozambique, Niger, Papoea-Nieuw-Guinea, Suriname, Vietnam en Zambia. Ze zijn te vinden in de laag 'Maatschappelijke aandacht' en op de kaarten herkenbaar aan het Unicef-logo. Als u dat aanklikt krijgt u informatie over het project, foto's en in een aantal gevallen ook video's te zien. Het is de bedoeling dat ook Unicef Internationaal op den duur projecten op Google Earth zal tonen.

Voor het downloaden van de gratis software voor Google Earth kunt u terecht op http://earth.google.com/intl/nl/. Tot nu toe hebben wereldwijd 350 miljoen mensen Google Earth gedownload.