Gemeente Valkenswaard

schoolzwemkampioenschap zeer succesvol

Tweede schoolzwemkampioenschap zeer succesvol

Op zondag 30 maart jl. vond in zwembad De Wedert het tweede Valkenswaardse en Waalrese schoolzwemkampioenschap plaats. Maar liefst 13 baisscholen deden eraan mee: drie uit Waalre en tien uit Valkenswaard. Onder luid gejuich van honderden ouders en andere familieleden streden de 193 basisschoolleerlingen om het kampioenschap. Vanwege de grote populariteit van het sportevenement kampioenschap had de organisatie gezorgd voor extra tribunes van het Eindhovense zwembad de Tongelreep.

Om 14.000 uur gaf wethouder Hazelaar van de gemeente Waalre het startsein en daarna barstte de strijd los. De spanning bleef er goed in. Uiteindelijk mocht team 1 van basisschool De Smelen zich de Valkenswaardse kampioen schoolzwemmen 2008 noemen. Team 2 van basisschool De Zonnewijzer bezette de tweede plaats en team 3 van 't Smelleken eindigde als derde.

De nummers één en twee gaan Valkenswaard vertegenwoordigen bij het Provinciale Schoolzwemkampioenschap. Belangstellenden worden hierbij opgeroepen om de drie scholen, De Smelen (team 1), De Zonnewijzer (team 2) en 't Smelleken (team 3), aan te komen moedigen tijdens het kampioenschap op zondag 27 april in zwembad de Wedert.

Tijdens de prijsuitreiking door de nieuwe wethouder van Valkenswaard, D. Schuwer werden alle jeugdige deelnemers aan de wedstrijden beloond met een medaille en certificaat onder het motto 'meedoen is belangrijker dan winnen'.

De organiserende verenigingen Watervrienden Valkenswaard en V.Z. & P.C. Tempo, kijken samen met de Koninklijke Nederlandse Zwembond, de gemeente Valkenswaard en Waalre en de vele vrijwillige medewerkers, terug op een prachtig geslaagd zwemevenement in Valkenswaard dat in 2009 zeker een vervolg zal krijgen!

080331-zwemkampioenen-hw-gr

Winnaars en deelnemers van het Valkenswaardse/Waalrese schoolzwemkampioenschap 2008. De winnaars kregen een beker en alle deelnemers ontvingen een medaille en certificaat uit handen van de nieuwe wethouder van Valkenswaard, D. Schuwer.
Fotograaf: Heidi Wils