Gemeente Best

Gemeente Best

Openbare bekendmakingen, week 14 - 2008

Bouw- en sloopaanvragen


* M. van Stralen, betreffende de bouw van een berging en schutting aan de Hinkelbrits 45;

* D. Hoeks, betreffende de bouw van een erker aan de Eik 9;
* H. Steenbakkers, betreffende de uitbreiding van de woning aan de Cornelis de Houtmanstraat 2b;

* M. v.d. Tillaar, betreffende de bouw van een terrasoverkapping aan de Acacia 54;

* T. Mulder, betreffende de uitbreiding van de woning en garage aan de Willem II-straat 52;

* Vami B.V., betreffende de bouw van een schuur aan de Aarleseweg 31;

* De Couterman B.V., betreffende de bouw van een overkapping aan de Driehoekweg 20;

* F. Spierings, betreffende de bouw van een loods aan de Mosselaarweg 22a;

* B. Wigman, betreffende de uitbreiding van de woning aan de Zwaluwlaan 4;

* A. Bergmans, betreffende de uitbreiding van de woning aan de Klepperen 17;

* C. v.d. Ven, betreffende de bouw van een woning aan de Spinnerstraat;

* C. Pril, betreffende de uitbreiding van de woning (bg), kantoor en de bouw van een terrasoverkapping aan de Wintereik 26;
* R. Kastelijn, betreffende de uitbreiding van de woning (bg + verd.) aan de Wilhelminakanaalstraat 8;

* De sloop van een bijgebouw aan de Oranjestraat 2, 4 en 6.

Procedure
Deze aanvragen liggen niet ter inzage. Er is nog geen bezwaarmogelijkheid. Besluiten over deze aanvragen worden te zijner tijd bekend gemaakt.

ONTWERPBESLUITEN

Vrijstelling van het bestemmingsplan
Het college van burgemeester en wethouders is voornemens bouwvergunning te verlenen voor:


* De uitbreiding van de woning (bg) op het perceel, kadastraal bekend gemeente Best, sectie C, nummer 2488, gelegen aan de Mr. C. Goselingstraat 11;

* De bouwvergunning moet worden verleend met toepassing van artikel 5.2.1 van de voorschriften van het bestemmingsplan Wilhelminadorp.

Procedure
In verband hiermede ligt het ontwerp-besluit met de daarop betrekking hebbende stukken vanaf 2 april 2008 t/m 15 april 2008 voor eenieder ter inzage bij het team Vergunningen van de sector Ruimte. Gedurende de periode van ter inzage ligging kan een ieder een zienswijze over het ontwerp-besluit naar keuze schriftelijk of mondeling naar voren brengen.

Voor zowel de schriftelijke als mondelinge zienswijzen geldt, dat moet worden aangegeven op welke onderdelen van het ontwerp-besluit de zienswijze betrekking heeft. De ingebrachte reacties zullen wij vervolgens betrekken bij onze definitieve beslissing.

Schriftelijke reacties kunt u t/m 15 april 2008 richten aan het college van Burgemeester en wethouders van de gemeente Best, Postbus 50, 5680 AB Best. Mondelinge zienswijzen kunnen naar voren worden gebracht door hiervoor tijdens de periode van ter inzage ligging een afspraak te maken met de heer Van der Vleuten van het team Vergunningen: 0499-360249.

DEFINITIEVE BESLUITEN

Verleende bouwvergunning


* De bouw van een bijgebouw aan de Broekdijk 2.

Procedure
Tot 6 weken na de dag waarop de vergunning aan aanvrager is verzonden kan door belanghebbenden schriftelijk een bezwaarschrift worden ingediend. Als u een bezwaarschrift indient waar spoed bij vereist is, dan kunt u ook een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij: de Voorzieningenrechter van de Rechtbank, sector Bestuursrecht, Postbus 90125, 5200 MA 's-Hertogenbosch. Bij dit verzoek moet u een kopie van het bezwaarschrift meezenden. Er worden u griffierechten in rekening gebracht.

DEFINITIEVE BESLUITEN VOORBEREID MET TOEPASSING VAN 3.4 AWB

Verkeersbesluit Spinnerstraat
Naar verwachting opent in mei 2008 in het Zonnewende-gebouw Bestwijzer, een gezamenlijke locatie voor woon-, zorg- en welzijnsorgansaties, haar deuren. In verband met de realisatie van Bestwijzer heeft het college besloten om een negental parkeerplaatsen in de Spinnerstraat te betrekken in de blauwe zone. De parkeerplaatsen zijn gelegen tegenover Spinnerstraat 2 t/m 6. De maximale parkeerduur is twee uur. De blauwe zone geldt van maandag t/m zaterdag van 9.30 - 18.00 uur.

Procedure
Het verkeersbesluit ligt gedurende zes weken na deze publicatie voor één ieder ter inzage bij balie nr. 2 gedurende de openingstijden van het gemeentehuis te Best.

Tegen dit verkeersbesluit kunnen belanghebbenden op grond van de Algemene wet bestuursrecht binnen zes weken na deze publicatie (tot woensdag 14 mei 2008) een gemotiveerd beroepschrift indienen bij de rechtbank in `s-Hertogenbosch. Het indienen van beroep heeft geen schorsende werking. Hiertoe kan bij de Voorzieningenrechter van de Rechtbank, sector Bestuursrecht te 's-Hertogenbosch (Postbus 90.125 5200 MA 's-Hertogenbosch) een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend.

Indien u vragen heeft over dit verkeersbesluit, kunt u contact opnemen met mevrouw S. Brouwers, cluster Ontwikkeling (0499 - 360 911).

Verleende milieuvergunning
Op 25 maart 2008 is een vergunning verleend aan Hule metaal recycling. De vergunning heeft betrekking op een oprichtingsvergunning voor een bedrijf voor de recycling/inzameling van metalen en afgedankte banden aan het adres Randweg 4e te Best.

Met betrekking tot het ontwerpbesluit op de vergunningaanvraag zijn geen zienswijzen ingekomen.

Procedure
Het besluit, waarvan de strekking niet gewijzigd is ten opzichte van het ontwerp, en de daarop betrekking hebbende stukken liggen vanaf 2 april tot 14 mei 2008 elke werkdag van 08.30 tot 12.30 uur ter inzage bij het team Vergunningen van de sector Ruimte (kamer 0.31). Buiten deze tijden kunnen de stukken op afspraak worden ingezien. Voor een afspraak kunt u contact opnemen met het team Vergunningen, tel. 0499-360485.

Tegen het besluit kan beroep worden ingesteld bij de Raad van State door:


* belanghebbenden, die zienswijzen hebben ingebracht met betrekking tot het ontwerpbesluit;

* de adviseurs, die advies hebben uitgebracht naar aanleiding van het ontwerpbesluit;

* belanghebbenden, die bedenkingen hebben tegen wijzigingen in het besluit, die ten opzichte van het ontwerpbesluit zijn aangebracht;
* belanghebbenden, aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijzen te hebben ingebracht met betrekking tot het ontwerpbesluit.

Een beroepschrift moet vóór 14 mei 2008 in tweevoud worden gezonden aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage. Er worden u griffierechten in rekening gebracht.

Het besluit treedt in werking op de dag nadat de beroepstermijn is afgelopen. Als tijdens de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Ongeacht het bovenstaande treedt het besluit niet in werking dan nadat de eventueel noodzakelijke bouwvergunning is verleend.

OVERIGE BEKENDMAKINGEN

Bestuursdwang aanhangwagen
Burgemeester en wethouders maken bekend dat in een parkeervak aan de Johannes Vermeerstraat permanent een aanhangwagen is gestald. Ingevolge de Algemene Plaatselijke Verordening 2008 is het verboden een voertuig of aanhangwagen langer dan op 3 achtereenvolgende dagen te plaatsen op een weg, waar dit buitensporig is met het oog op de beschikbare parkeerruimte, danwel waar dit schadelijk is voor het uiterlijk aanzien van de gemeente.

Vanwege de belangen voor de omgeving is besloten om handhavend op te treden tegen de langdurig gestalde aanhangwagen. De aanhangwagen staat in een parkeervak aan de Johannes Vermeerstraat (ter hoogte van huisnummer 8), heeft een enkele as met een grijs chassis en een carrosserie die verder is opgebouwd uit bruin houten platen. De aanhangwagen is niet voorzien van een kenteken en is vastgeketend aan de openbare nutsvoorziening (lantaarnpaal nummer 7).

Wij maken op grond van artikel 125 Gemeentewet gebruik van onze bevoegdheid om bestuursdwang toe te passen. De aanhangwagen staan gestald in strijd met artikel 5.1.5. van de Algemene Plaatselijke Verordening van de gemeente Best.

Aangezien bij ons niet bekend is wie de eigenaar is van de genoemde aanhangwagen, maken wij middels deze publicatie ons voornemen bekend om met toepassing van bestuursdwang de aanhangwagen te verwijderen. Wanneer de aanhangwagen niet vóór 9 april 2008 is verwijderd, zullen wij hiertoe overgaan. De aanhangwagen zal worden afgevoerd naar de gemeentewerf en aldaar gedurende maximaal 13 weken worden opgeslagen. Tegen betaling van de bestuursdwangkosten kan de eigenaar van de aanhangwagen deze aldaar eventueel weer ophalen.

Invalidenparkeerplaats
Burgemeester en wethouders maken bekend dat is besloten om door plaatsing van bord nummer E6 van bijlage I van het Reglement verkeers­ regels en verkeerstekens 1990 met onderbord, vermeldende het kenteken 72-RJ-JB, vóór het pand Witte de Withstraat 4 te Best een invalidenparkeerplaats te reserveren, een en ander zoals is aangegeven op de bij dit besluit behorende en als zodanig gewaarmerkte tekening.

Tegen dit besluit kan iedere belanghebbende op grond van de Algemene wet bestuursrecht binnen zes weken een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij burgemeester en wethouders van Best.

Rectificatie publicatie week 12 (vrijstelling artikel 19, lid 3 WRO) De vergunning voor de uitbreiding van de woning aan de Mr. C. Goselingstraat 35 kan worden verleend zonder vrijstelling ex artikel 19, lid 3 WRO. In verband hiermede komt de publicatie van week 12 te vervallen.

Drank- en horecawet
Burgemeester en wethouders maken bekend, dat zij in verband met de artikelen 4 tot en met 6 van de Drank- en Horecawet, de Drank- en Horecavergunning voor ontmoetingscentrum Bestwijzer voor de inrichting aan de Nazarethstraat 173 in ontwerp hebben vastgesteld.

Ter voorkoming van oneerlijke concurrentie met de reguliere horeca zijn in de ontwerpbeschikking extra voorschriften en beperkingen opgenomen.

De ontwerp-vergunning ligt vanaf heden gedurende zes weken ter inzage op bij balie 2 in het gemeentehuis. Eenieder is bevoegd om tijdens deze termijn van zes weken schriftelijk of mondeling zijn/haar zienswijze over de ontwerp-vergunning naar voren te brengen.

Beleidsregels


* Individuele standplaatsenbeleid gemeente Best

Burgemeester en wethouders hebben in hun vergadering van 25 maart 2008 het individuele standplaatsenbeleid vastgesteld. Deze beleidsregels liggen met ingang van heden voor een ieder ter inzage bij team Vergunningen (melden bij de centrale balie).