Stadsdeel Zeeburg

Ouders nemen kijkje in de buurtscholen

31 maart 2008

Op vrijdag 28 maart 2008 verzamelden vele ouders zich op het stadsdeelkantoor voor de scholentocht. Twee Amerikaanse schoolbussen stonden klaar voor een rondreis langs alle basisscholen in de Indische Buurt. Fatima Elatik, stadsdeelwethouder onderwijs, trad op als reisleidster.

Schoolbus

Een korte stop bij iedere school gaf ouders de kans om zich te laten informeren en zelf rond te snuffelen. Schoolleiders, docenten én leerlingen zetten hun beste beentje voor. Dansjes, liedjes, lekkere hapjes, een poppenkast: op iedere school werden de ouders hartelijk ontvangen.

Kinderen

Vele ouders waren goed te spreken over de scholentocht. Een meegereisde vader licht toe: 'Ik kom in scholen waar ik zelf niet naar binnen zou gaan. Sommige scholen zien er aan de buitenkant niet aantrekkelijk uit, maar als je binnen komt is de sfeer uitstekend. Daar gaat het om.'

Ouders

Elatik hoopt ouders door middel van de scholentocht niet alleen te helpen bij de schoolkeuze voor hun kind, maar ook te enthousiasmeren voor de buurtschool. 'Op een buurtschool maken kinderen vrienden met wie ze na schooltijd dichtbij huis kunnen spelen', aldus Elatik.

Fatima

Scholenmarkt Oostelijk Havengebied

Voor de scholen in het Oostelijk Havengebied wordt op donderdag 17 april 2008 een scholenmarkt georganiseerd. Op één avond kunnen ouders kennismaken met alle scholen in deze buurt. De scholen verzorgen zelf een kraam en hopen zoveel mogelijk ouders te vertellen over het karakter van hun school. U bent welkom vanaf 19.30 in het stadsdeelkantoor van Zeeburg, Cruquiusweg 5.

Meer weten?

Voor meer informatie of aanmelden voor de markt kunt u contact opnemen met Korien Jurgens, telefoon 06 1072 8682 of e-mail k.jurgens@zeeburg.amsterdam.nl.