Gemeente Alkmaar


Alkmaar, 25 maart 2008

Snellere start werkzaamheden Wageweg

De werkzaamheden aan de Wageweg die gepland stonden voor later dit jaar vinden eerder plaats. De gemeente Alkmaar start op 31 maart met de aansluiting van de Wageweg op de tweede Friesebrug. Deze werkzaamheden, die duren tot 30 mei 2008, worden uitgevoerd in het kader van het project Bus-on-line, de snelle busroute door Alkmaar.

In de bovenstaande periode werkt de gemeente aan de aansluiting van de Wageweg op de nieuwe tweede Friesebrug. De rijbaan vanaf de Wortelsteeg richting de Friesebrug wordt in twee fases aangepakt. Het wegdek en de riolering van een deel van de Wageweg is aan vervanging toe en de openbare verlichting wordt vernieuwd. Ook vindt het wegprofiel van de Wageweg aansluiting op die van de Bierkade.

Verkeersmaatregelingen

Tijdens de werkzaamheden kan het verkeer vanaf de Bierkade richting de Friesebrug met lichte overlast doorrijden. Daarnaast worden er vanaf de Bierkade alternatieve omleidingroutes aangegeven. Het overige verkeer kan gebruik maken van één vrije rijstrook. In geval van nood mogen de hulpdiensten tegen de richting in naar de Bierkade uitrukken. Het fietsverkeer wordt via de Rootorenbrug, Luttik Oudorp, Wortelsteeg en Torenburg omgeleid.

Meer informatie:
Chantal Kolleman, afdeling Communicatie, (072) 548 8986.


-----------------------


---- --