Gemeente Werkendam
BR>

betreft: tweede bijeenkomst dorpsontwikkelingsplan Hank

plaats: t Uivernest, Kerkstraat 9-11 in Hank

datum/tijd: maandag 31 maart 2008, 19.30 uur

Werkendam, 25 maart 2008

Tweede DOP-bijeenkomst, over concrete acties in Hank

Op maandag 31 maart a.s. om 19.30 uur vindt in t Uivernest de tweede bijeenkomst plaats in het kader van het zogenoemde dorpsontwikkelingsplan (DOP). Alle inwoners van Hank worden ook nu weer uitgenodigd mee te praten over de toekomst van hun dorp. De bevindingen van de eerste bijeenkomst, op 10 maart jl., zijn inmiddels uitgewerkt in mogelijke acties. De tweede DOP-bijeenkomst zal in het teken staan van de vraag welke acties gewenst zijn voor de toekomst van het dorp.

De gemeente Werkendam hecht veel waarde aan de leefbaarheid in Hank en heeft daarom besloten om samen met de inwoners van Hank na te denken over de toekomst van het dorp. In dit dorpsontwikkelingsplan moet komen staan hoe de inwoners van Hank denken over hun dorp, in welke richting Hank zich volgens de inwoners de komende 5 tot 15 jaar moet ontwikkelen en welke acties moeten worden ondernomen om dat te bereiken.

De bijeenkomst van 10 maart zorgde voor een boeiende discussie tussen de aanwezige inwoners van Hank. Het leverde veel informatie op over zaken die voor hen belangrijk zijn. Verschillende themas komen daarin aan de orde, zoals:


· wonen en woonomgeving (woningbouw, soort woningen, openbare ruimte);


· voorzieningen (sport en spel, recreatie, dienstverlening, zorg en welzijn);


· sociaal klimaat (bevolkingsontwikkeling, verenigingsleven, dorpsbinding);


· verkeer (veiligheid) en bereikbaarheid;


· bedrijvigheid (soort bedrijven, werkgelegenheid, winkels en dergelijke);


· relatie gemeente en instellingen burgers.

Voor de tweede bijeenkomst is alles wat in de eerste bijeenkomst aan de orde is gekomen uitgewerkt en vertaald in mogelijke acties voor de toekomst van het dorp. Deze mogelijke acties staan centraal tijdens de bijeenkomst van 31 maart.

Binnen de gemeente Werkendam is Hank de eerste kern waarvoor een dorpsontwikkelingstraject wordt gestart. Naar verwachting wordt het DOP van Hank in de gemeenteraadsvergadering van juni 2008 behandeld.