Delhaize Groep


Delhaize Groep's dochter Mega Image neemt 14 supermarkten in Roemenië over

BRUSSEL, België, 31 maart 2008 - Delhaize Groep (Euronext Brussel: DELB - NYSE: DEG), de Belgische internationale voedingsdistributeur, maakte vandaag bekend dat zij een overeenkomst heeft gesloten om via haar dochteronderneming Mega Image, La Fourmi over te nemen, die 14 supermarkten in Boekarest uitbaat. Deze zeer complementaire overname zal de leidende positie van Mega Image in Boekarest, de Roemeense hoofdstad, versterken.

John Kyritsis, Afgevaardigd Bestuurder van Mega Image, zei: "Deze transactie past perfect binnen de strategie van Mega Image om te groeien via goed gelokaliseerde winkels in stedelijke gebieden. De 14 La Fourmiwinkels zullen ons winkelnetwerk versterken. Wij verwachten van deze overname eveneens aanzienlijke verkoopopportuniteiten en aankoopsynergieën."

In 2005 nam Global Finance, een Grieks private equity fonds, een participatie van 80% in La Fourmi. Dit aandeel werd later verhoogd tot ongeveer 90%. De resterende 10% behoorde toe aan private beleggers. De aankoopprijs voor 100 % van de aandelen van La Fourmi bedraagt EUR 18,6 miljoen, onderhevig aan contractuele aanpassingen. De overname omvat de vastgoedeigendom van vier winkels.

La Fourmi was de eerste supermarktketen die in 1992 in Boekarest opende. Voor 2007 worden de opbrengsten van de 14 overgenomen winkels op ongeveer EUR 30 miljoen geraamd. De 14 winkels, met een oppervlakte tussen 350 en 500 vierkante meter, zullen geconverteerd worden naar Mega Image supermarkten. Dankzij de nabijheid van de overgenomen winkels binnen Boekarest, zal het bestaande distributiecentrum van Mega Image gebruikt worden om deze winkels te bevoorraden.

Renaud Cogels, Afgevaardigd Bestuurder van Delhaize Groep Southeastern Europe and Asia, zei: "Met deze overname, en net zoals met de overname van Plus Hellas in Griekenland in januari, toont Delhaize Groep haar engagement om haar aanwezigheid in de Balkan te versterken. De overname van deze 14 winkels geeft ons de mogelijkheid om onze positie in Roemenië te versterken en in het bijzonder in Boekarest, een stad in volle expansie."

De overname van La Fourmi is onderworpen aan de gebruikelijke voorwaarden, waaronder de goedkeuring door de Roemeense mededingingsautoriteiten. De transactie zal naar verwachting in het tweede kwartaal van 2008 worden afgerond.

Eind 2007 bestond het netwerk van Mega Image uit 22 winkels: 19 in Boekarest, 2 in Constanta en 1 in Ploiesti. Het aantal werknemers bedroeg eind 2007 ongeveer 1.200 mensen. In 2000 nam Delhaize Groep een participatie van 51% in Mega Image. In 2004 kwam Mega Image volledig in het bezit van Delhaize Groep.

Delhaize Groep
Delhaize Groep is een Belgische voedingsdistributeur met activiteiten in 7 landen op 3 continenten. Eind 2007 bestond het verkoopnetwerk van Delhaize Groep uit 2.545 winkels. In 2007 boekte Delhaize Groep EUR 19,0 miljard aan opbrengsten en een nettowinst van EUR 410,1 miljoen. Eind 2007 stelde Delhaize Groep ongeveer 138.000 mensen tewerk. Delhaize Groep is genoteerd op Euronext Brussel (DELB) en de New York Stock Exchange (DEG).

Dit persbericht is beschikbaar in het Nederlands, Frans en Engels. U vindt het ook op de website http://www.delhaizegroep.com. Vragen kunnen verzonden worden naar investor@delhaizegroup.com.