Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Voorgenomen acquisitie van BIAL-Aristegui ter versterking van Fornix' positie in de Europese allergie markt

Lelystad, 31 maart 2008

Fornix BioSciences N.V. (Fornix) is in gesprek met BIAL - S.G.P.S., S.A. (BIAL) aangaande de mogelijke acquisitie van de Allergiedivisie van BIAL in Spanje en Portugal opererend onder de naam "BIAL-Aristegui". De gesprekken hebben er toe geleid dat Fornix en BIAL afgelopen weekeinde een intentieverklaring hebben getekend. De intentieverklaring is goedgekeurd door de Raad van Commissarissen van Fornix. De acquisitie van BIAL-Aristegui zal een belangrijke strategische stap voor Fornix zijn omdat het invulling geeft aan de ambitie van Fornix om te groeien door middel van uitbreiding en diversificatie van de activiteiten in haar Allergiedivisie. BIAL-Aristegui is een top drie speler in Spanje en Portugal en beschikt over een volledige productportfolio op het gebied van immunotherapie producten zowel in de vorm van injecties (SCIT) alsook voor toediening door middel van druppels onder de tong (SLIT). Daarnaast beschikt BIAL-Aristegui over een vooraanstaand en gerenommeerd R&D team met enkele productontwikkelingen in de pijplijn. De acquisitie zal Fornix' positie in de Europese allergie markt aanzienlijk versterken.

De voorgenomen acquisitie is onderworpen aan gebruikelijke voorwaarden waaronder een uitgebreid due diligence onderzoek. Fornix en BIAL streven naar ondertekening van definitieve overeenkomsten voor eind juni van dit jaar. Fornix zal de acquisitie ter finale goedkeuring voorleggen aan haar aandeelhouders in een nader aan te kondigen buitengewone algemene vergadering van aandeelhouders van Fornix.

E I N D E P E R S B E R I C H T


---

Voor nadere informatie: Fornix BioSciences N.V. C.L. Bergman, CEO Fornix BioSciences N.V. Tel. (0320) 26 77 99 Website: www.fornix.nl

Profiel BIAL
BIAL is een Portugees research-georiënteerd farmaceutisch bedrijf met haar hoofdkantoor in Porto, Portugal. BIAL is opgericht in 1924 en is het grootste farmaceutische bedrijf in Portugal met vestigingen in meer dan 30 landen.

BIAL-Aristegui is een gespecialiseerde immunotherapie onderneming in Spanje en Portugal actief op het gebied van onderzoek, ontwikkeling, productie, marketing en verkoop. Het belangrijkste immunotherapie product van BIAL, Allergovac®, is een van de leidende producten op het Iberisch schiereiland.

BIAL verricht tevens R&D-activiteiten gericht op het centraal zenuwstelsel en cardiovasculaire stelsel, waarin het meer dan 20% van haar omzet investeert. De onderneming heeft momenteel een aantal innovatieve programma's in ontwikkeling die zij op de markt verwacht te brengen en is recentelijk een exclusieve licentieovereenkomst aangegaan met een Noord-Amerikaans farmaceutisch bedrijf met als doel haar nieuwe anti-epileptische compound (BIA 2-093) in de Verenigde Staten en Canada te vercommercialiseren. BIAL is bovendien een gewilde partner voor wereldwijd opererende bedrijven die farmaceutische producten willen vercommercialiseren op het Iberisch schiereiland, Latijns Amerika en Afrika.

Profiel Fornix BioSciences N.V.
Fornix BioSciences N.V. is een beursgenoteerde onderneming (Euronext Amsterdam: AFORBI) die zich richt op de ontwikkeling en verkoop van diagnostische en therapeutische allergeenproducten en de distributie van medische hulpmiddelen en medische en verpleegkundige verbruiksartikelen. Fornix BioSciences N.V. heeft vestigingen in Lelystad, Beuningen en Hamburg. De onderneming heeft momenteel circa 130 medewerkers in dienst en is voornamelijk actief in Nederland en Duitsland.

De activiteiten zijn onderverdeeld in twee divisies, die weer bestaan uit werkmaatschappijen.

De Allergiedivisie is de meest winstgevende divisie en wordt gevormd door Artu Biologicals Europe en vanaf 1 juni 2007 door Artu Biologicals Deutschland. Deze divisie concentreert zich onder andere op de ontwikkeling, de productie en verkoop van een breed scala aan patiëntvriendelijke immunotherapeutische producten onder meer onder de merknamen Oralgen® en Igevac®. Deze producten worden toegepast bij de causale behandeling van allergieën veroorzaakt door verschillende allergenen, zoals gras- en boompollen en huisstofmijt. De ontwikkeling wordt ondersteund door hoogwaardige R&D-activiteiten en pan-Europees uitgevoerde klinische onderzoeken naar de werking van de verschillende producten.

De divisie Medische Hulpmiddelen wordt gevormd door het in Beuningen gevestigde Laprolan. Deze divisie richt zich op de verkoop, marketing en distributie van een breed assortiment medische hulpmiddelen en medische en verpleegkundige verbruiksartikelen.