Ingezonden persbericht


Persbericht

Gezocht: meest trotse moeder van Nederland
Vrouwen verwoorden gevoelens voor hun kinderen en zichzelf

31 maart 2008, HEESCH / DEN HAAG - Dinsdag start de zoektocht naar de 'Meest Trotse Mama 2008'. Op trotsemama2008.hyves.nl kunnen moeders de hele maand april inzenden waarom zij trots zijn op hun kind(eren) én op zichzelf. De initiefnemers willen hiermee een positieve draai geven aan de kritiek rondom werkende en niet-werkende moeders. De beste inzending wordt op moederdag (11 mei) bekroond met de titel 'Meest Trotse Mama 2008'.

Positieve benadering
Initiatiefnemers Rowena Visser en Laura van den Brink (beide online ondernemer én trotse moeder) willen vrouwen bewust laten nadenken over wat het moederschap voor hen betekent. "We vonden al het gedoe rondom vrouwen met kinderen wel welletjes. Moeders doen het tegenwoordig nooit goed: blijf je thuis voor je kinderen, dan vergooi je je studie en kansen op een glanzende carriere; ga je werken, dan ben je een ontaarde moeder die er niet voor haar kinderen is. Met de Meest Trotse Mama 2008 willen we het moederschap positief benaderen en vrouwen elkaar laten inspireren."

Voor vrouwen van nu
De hele maand april kunnen moeders hun berichten inzenden op de Hyvespagina die speciaal voor deze actie is opgezet. "We hebben bewust gekozen om de aanmeldingen via Hyves te laten lopen. Dit is hét medium waar vrouwen van nu te vinden zijn. De actie is nog niet begonnen en nu hebben we al meer dan 100 aanmeldingen", vertelt Rowena Visser.

De actie loopt de hele maand april; op 11 mei - moederdag - wordt de mooiste, meest ontroerende, opmerkelijke of spraakmakende inzending bekroond met de titel 'Meest Trotse Mama 2008'. De winnaar wordt bekendgemaakt op trotsemama2008.hyves.nl. Zij ontvangt een uitgebreid prijzenpakket, kijk voor de volledige inhoud op de Hyvespagina.

Over Rowena Visser en Laura van den Brink
Rowena Visser ontwerpt ProudMaMa sieraden en kinderaccessoires en runt webwinkel Mie Toe; Laura van den Brink is communicatieadviseur en verkoopt kindermode via haar webwinkel Designerbaby.


---