Ingezonden persbericht


Persbericht:

Atletiekunie en Cruyff Foundation ondertekenen overeenkomst driejarig sportstimuleringsproject.

De Johan Cruyff Foundation laat kinderen sporten en spelen. Dit doet de Cruyff Foundation door middel van het realiseren van Cruyff Courts (een moderne variant van het aloude trapveldje dat aangelegd wordt om een veilige plek in de buurt te creëren om te sporten en te spelen) en door het ondersteunen en stimuleren van talloze sporten voor jeugd met een beperking. De Atletiekunie stelt zich ten doel binnen Nederland hét kenniscentrum en eerste aanspreekpunt te zijn op het gebied van atletiek in de meest brede zin des woords. De Atletiekunie richt zich daarbij op alle atleten met en zonder beperking in zowel de breedte-, wedstrijd- als topsport. In 2003 is de samenwerking tussen beide organisaties begonnen met het project 'Niet Apart Maar Samen' dat gericht was op de stimulering van atletiek voor jeugd met een beperking. Dit project heeft geresulteerd in een toename van 17 atletiekverenigingen met een aanbod voor mensen met een beperking, een toename van 113 geregistreerde atleten met een beperking en integratie binnen de jaarlijkse Nationale Jeugd Atletiekdag. Om het succes van bovenstaand project verder uit te rollen en de integratie van jeugdige sporters met een beperking nog meer te stimuleren zijn de Atletiekunie en de Johan Cruyff Foundation opnieuw een samenwerking aangegaan. Deze samenwerking bestaat uit een driejarig sportstimuleringsproject voor jeugd met een beperking waarin de volgende activiteiten naar voren komen:
- Integratiedagen: kinderen van reguliere basisscholen zullen kennismaken en sporten met kinderen van het Speciaal Onderwijs.
- Sportstimuleringsdagen: kinderen van scholen voor Speciaal Onderwijs door het hele land zullen op speelse wijze kennismaken met de atletieksport.
- Wedstrijdintegratie: verenigingen stellen hun wedstrijden open voor kinderen van het Speciaal Onderwijs. Deze activiteiten zijn niet gericht op prestatie maar hebben als doel kinderen met en zonder beperking op een ongedwongen manier kennis te laten maken met de atletieksport en met elkaar.

Rien van Haperen, directeur Atletiekunie:
"Kinderen hebben het recht om te sporten en te spelen. De Landelijke Jeugd Atletiekdag is een mooie gelegenheid om kinderen met en zonder beperking kennis te laten maken met deze Olympische sport. De Atletiekunie ziet in de Johan Cruyff Foundation een uitstekende partner om dit doel te realiseren". Carole Thate, directeur Johan Cruyff Foundation:
"Wij zijn er trots op dat we naast de samenwerking met verschillende andere sportbonden ook samenwerken met de Atletiekunie en hiermee kinderen met een beperking de mogelijkheid geven om deel te nemen aan verschillende onderdelen van de atletieksport". (Zie bijlage voor foto ondertekening overeenkomst door Rien van Haperen, directeur Atletiekunie, & Carole Thate, directeur Johan Cruyff Foundation)

Bezoek www.cruyff-foundation.org en www.atletiekunie.nl voor meer informatie over de activiteiten van beide organisaties en dit project in het bijzonder. Voor meer informatie, zie www.cruyff-foundation.org of neem contact op met Josine Gräfe op josine@cruyff-foundation.org of 020-3057766.

Met vriendelijke groet,

Josine Gräfe
Coördinator Communicatie, PR & Fondsenwerving

----------------------------------------------
Johan Cruyff Foundation
Olympisch Stadion 5
1076 DE Amsterdam
The Netherlands
T: 0031 (0) 20 3057766
F: 0031 (0) 20 3057760
I: www.cruyff-foundation.org I: www.cruyffcourts.org ----------------------------------------------

"De Johan Cruyff Foundation laat kinderen sporten en spelen"

This email is intended solely for the use of the addressee. The information contained in this email-message is confidential and may be legally privileged. If you are not the intended recipient be advised that you have received this email in error and that disclosure, copying, distribution or taking any action in reliance on the contents of this information is strictly prohibited and may be unlawful. The Johan Cruyff Foundation is neither liable for the contents, nor for the proper, complete and timely transmission of this email.