Time : 10:00:00
Date : 31 March 2008
Sender Name: Cegeka

De Scheepvaart ondersteunt groei via automatisering van bedrijfsprocessen door Cegeka

Maandag 31 maart 2008

nv De Scheepvaart is een dynamisch overheidsbedrijf dat verantwoordelijk is voor het beheer en de exploitatie van het Albertkanaal, de Kempense kanalen, de
Schelde-Rijnverbinding en de Grensmaas. De vennootschap staat in voor de bediening van de sluizen en de bruggen en voor het onderhoud en de uitbouw van de infrastructuur van een aantal kanalen en aangrenzende watergebonden gronden.
De Scheepvaart kiest resoluut voor de automatisering van haar bedrijfsprocessen om in te spelen op de snelle evolutie van de markt en de regelgeving,. Hiervoor wordt er een beroep gedaan op de know-how van ICT-expert Cegeka.

Niet alleen worden de functionele mogelijkheden uitgebreid, het nieuwe systeem moet ook zeer flexibel kunnen omgaan met procesveranderingen en -verbeteringen.

nv De Scheepvaart heeft niet alleen behoefte aan een nieuw operationeel systeem maar wil de komende jaren ook investeren in een strategisch platform om de werking van de organisatie te sturen en te ondersteunen.
De uitgewerkte businessoplossing moet een continue verbetering van de dienstverlening garanderen en het groeipad van De Scheepvaart ondersteunen. Het systeem moet de organisatie in staat stellen om op basis van een beter inzicht in de eigen werking en de omstandigheden permanent bij te sturen en te optimaliseren.

De opdracht verloopt in meerdere fases, over een vijftal jaar. Elke fase omvat enerzijds een analyse- en implementatieopdracht en anderzijds een onderhouds- en ondersteuningsopdracht. In een eerste pilootfase wordt er gefocust op de vervanging van het financiële systeem, de automatisering van een aantal operationele processen die het nieuwe financiële systeem moeten voeden en het opzetten van een 'werkplek' voor de gebruiker. Dat laatste wordt een unieke toegang en een globaal communicatieplatform naar de organisatie en de onderliggende functionaliteiten en processen. Een voorafgaande analyse en scopedefinitie bepalen de verdere
implementatie en uitbouw van het platform voor elke volgende fase. Cegeka wordt ook de vertrouwenspartner van De Scheepvaart om onder andere procesverbeteringen door te voeren.

Over nv De Scheepvaart:
Zoals hiervoor vermeld zijn het onderhoud, de exploitatie, het beheer en de commercialisering van het Albertkanaal, de Kempense kanalen, de Schelde-Rijnverbinding en de gemeenschappelijke Maas de belangrijkste opdrachten van nv De Scheepvaart.

De Scheepvaart is ondermeer verantwoordelijk voor:
- Het onderhoud en de bouw van nieuwe infrastructuur
- De bediening van sluizen en bruggen

- Het commercialiseren van watergebonden gronden
- Promotie van de binnenvaart

- Het afleveren van vergunningen

Over Cegeka
Met meer dan 1.000 werknemers en een omzet van om en bij 100 miljoen euro, positioneert Cegeka zich ontegensprekelijk in de top 10 van de Benelux-leveranciers van end-to-end-oplossingen.

Cegeka staat in voor de volledige ICT-waardeketen: van business- en ICT-consulting, architectuurdesign, over de ontwikkeling en het onderhoud van softwaretoepassingen, support- en helpdesk, tot het onderhoud en de hosting en housing van applicaties en IT-infrastructuur. Dankzij een uitgebreide deskundigheid en expertise kan Cegeka die oplossingen ontwerpen, bouwen en implementeren die het best tegemoet komen aan de belangrijkste uitdagingen van specifieke sectoren zoals de gezondheidszorg, de sociale zekerheid, de media, de publieke en de financiële sector.

Cegeka heeft haar hoofdzetel in Hasselt en vestigingen in Antwerpen en Leuven. In Nederland heeft Cegeka een meerderheidsbelang in DataBalk, een onderneming met 300 werknemers en vestigingen in Veenendaal en Gorinchem die ICT-oplossingen levert voor woningcorporaties en zorginstellingen.

Contact De Scheepvaart
Ludo Vanmeer
Afdelingshoofd
t: +32 (0) 11 29 85 03

Contact Cegeka:
Erwin Driesen
ICT consultant
t.: +32 (0) 11 24 02 34
e.: erwin.driesen@cegeka.be

Daniel Eycken
marketing & communications manager
t.: +32 (0) 475 69 34 10
e.: daniel.eycken@cegeka.be

URL: http://www.descheepvaart.be

Link to Press Release - NL Link to Press Release - FR Link to Press Release - UK