Ingezonden persbericht


F5 benoemd tot VMware Technology Alliance Partner

Integratie van VMware en F5 ADN biedt klanten virtualisatievoordelen

Schiphol-Rijk, 31 maart 2008 - F5 Networks, Inc. (Nasdaq: FFIV) sluit zich als 'Select Partner' aan bij het VMware Technology Alliance Partner-programma (TAP). Via deze alliantie krijgt F5 toegang tot VMware-testsoftware en -marketingtools, en ondersteuning voor de technologische integratie van de twee bedrijven.

F5 blijft zijn dienstenpakket uitbreiden voor klanten die virtualisatietechnologie willen implementeren. Dit doet het bedrijf via strategische allianties, zoals die met VMware TAP, en via acquisities, zoals die van Acopia Networks. Terwijl IT-bedrijven zich meer en meer richten op virtuele infrastructuren, moedigt F5 zijn klanten aan Application Delivery Networks te implementeren om zo virtualisatie te benutten voor het leveren van veilige, geoptimaliseerde en hoogbeschikbare applicaties.

"Virtuele platforms zijn dermate volwassen geworden, dat ze nu applicaties en workloads op bedrijfsniveau aankunnen", zegt Chris Wolf, Senior Analist bij Burton Group. "Het virtualiseren van bedrijfskritische applicaties is niet zonder risico. Organisaties die stabiele virtualisatie en application delivery-technologie toepassen, hebben de meeste kans op succes. Succesvolle virtualisatie gaat verder dan de inzet van virtualisatiesoftware alleen. Een geslaagde implementatie valt of staat bij het gebruik van uitgekristalliseerde application delivery-oplossingen. Deze zijn veilig, efficiënt en betrouwbaar, en verbinden zowel virtuele als fysieke eindpunten."

F5 zal de interoperabiliteit van zijn oplossingen met die van VMware blijven promoten. Hierdoor zijn klanten eerder geneigd de oplossingen van beide bedrijven) te implementeren. Andere specifieke voordelen van deze technologiealliantie zijn de volgende.

Testen en documentatie - F5 ontwikkelt documentatiemateriaal waarin staat hoe klanten F5-technologie kunnen inzetten om de prestaties en schaalbaarheid te verhogen van applicaties die op VMware draaien. In de documentatie is tevens aangegeven hoe bedrijven de TCO kunnen verminderen.

Het eerste document beschrijft de implementatieprocedure van de BIG-IP-apparaten van F5 en de WANJet appliance-server samen met de VMware ESX Server. Met deze servers is de klant verzekerd van de beschikbaarheid van applicaties. Daarnaast verbeteren deze apparaten de eindgebruikerservaring en maximaliseren ze de capaciteit van elke server. Dit document en ander F5-materiaal over VMware-oplossingen zijn beschikbaar via: www.f5.com/solution-center/partner-showcase/vmware.html.

Klantinnovatie - DevCentral van F5, een klantgericht communityportal voor ontwikkelaars, krijgt een eigen VMware-deel. Dit forum toont hoe klanten op een innovatieve manier VMware-technologie kunnen combineren met de iRules-scripttaal. iRules is een TCL-gebaseerde opdrachttaal die F5-oplossingen beveiligt en optimaliseert, en bi-directioneel IP-applicatieverkeer genereert. Het uiteindelijke doel is het stroomlijnen van applicatieverkeer van virtuele machines.

Toekomstmogelijkheden - De alliantie met VMware TAP maakt een snellere productintegratie en een betere interoperabiliteit met VMware-oplossingen mogelijk. F5 kan met de unieke eigenschappen van F5 Acopia-oplossingen de VMware Infrastructuur 3 in NAS-omgevingen bijvoorbeeld aanvullen. Dit maakt configuratie makkelijker, vergroot de beschikbaarheid van virtuele machines en optimaliseert de prestaties van VMware op NAS.

F5 blijft zoeken naar nieuwe wegen om met VMware samen te werken voor het optimaliseren van de application delivery-omgevingen van klanten.

"F5 en VMware hebben veel gezamenlijke klanten die onze producten gebruiken voor virtualisatie", zegt Fred Noordam, Country Manager Nederland bij F5. "De oplossingen van F5 sluiten nauw aan op VMware-oplossingen door hun intelligent beheer van applicatieverkeer vanuit virtuele machines. Hiermee optimaliseren ze de onderliggende opslagomgeving en leveren ze maximale prestaties en beschikbaarheid voor onze klanten. Door deze alliantie en onze interoperabiliteitsinspanningen kunnen klanten erop vertrouwen dat F5-producten krachtige voordelen opleveren bij de inzet van VMware-oplossingen."

Meer informatie over het VMware TAP-programma is te vinden op: www.vmware.com/partners/alliances/programs.

Over F5 Networks

F5 Networks is marktleider in Application Delivery Networking. Het bedrijf levert oplossingen die de veiligheid, snelheid en beschikbaarheid van applicaties verbeteren. De toevoeging van intelligentie en beheerbaarheid aan het netwerk zorgt voor het offloaden van applicaties en optimaliseert de storagelaag voor data. Hierdoor breidt F5 de kracht van intelligente netwerken uit naar alle niveaus voor applicatiebeschikbaarheid. De uitgebreide F5-architectuur integreert applicatieoptimalisatie met applicatie- en netwerkbeveiliging op een intelligente manier en vergroot zo de applicatiebetrouwbaarheid. Meer dan 16.000 organisaties en serviceproviders vertrouwen hun applicaties toe aan F5-technologie. Het hoofdkantoor van F5 is gevestigd in Seattle, Washington (VS). F5 Networks is in Nederland gevestigd te Schiphol-Rijk. Meer informatie: www.f5.com.