Gemeente Franekeradeel


Programma Koninginnedag positief ontvangen!

Maandag 31 maart jl. is voor de inwoners van Franekeradeel het programma voor Koninginnedag gepresenteerd. Een goed gevulde Koornbeurs werd welkom geheten door burgemeester Marian Haveman.

Als opwarmer werd een leuk filmpje vertoond waarin burgemeesters Marian Haveman en Theunis Piersma de route liepen die de Koninklijke Familie op Koninginnedag zal gaan lopen. Al wandelend wordt verteld wat er op welke locatie zal gaan plaatsvinden. Het bleek dat Eise Eisinga een grote rol speelt in de presentatie van het aangebodene in Franeker. Hij zal op 30 april a.s. het Koninklijke gezelschap uitnodigen voor 'een wandeling door te tijd'. Het thema van Koninginnedag in Franeker is namelijk : "een wandeling door de tijd".

Natuurlijk waren er ook praktische vragen. Andries van Weperen trad op als gespreksleider en leidde de vragen vanuit het publiek naar de juiste personen ter beantwoording. Ter verduidelijking werd aan de hand van een PowerPoint presentatie inzichtelijk gemaakt welke beperkingen er zijn t.a.v. parkeren en vervoer in de binnenstad op 29 en 30 april a.s.

We kijken terug op een zeer geslaagde avond, welke een vooruitblik gaf op de spektakels die er op Koninginnedag verwacht mogen worden!

Nb Voor een volledige beschrijving en uitwerking van het programma bezoek dan de speciale website: www.koninginnedaginfraneker.nl