"Walk 4 Life" tegen doodstraf


Internationale Mensenrechten activist loopt "Walk 4 Life"voor de afschaffing van de doodstraf in de Verenigde Staten

USA, 20080326 -- Andre Latallade, hip-hop artiest en voorvechter van rechten voor gedetineerden, ook bekend als Capital-"X" zal van New Jersey naar Texas lopen om te pleiten voor de afschaffing van de doodstraf in de Verenigde Staten.

Latallade begint met zijn "Walk 4 Life" op 31 maart 2008 om 5 uur `s middags bij het State House in Trenton New Jersey, de eerste staat die de doodstraf heeft afgeschaft in de afgelopen 40 jaar. Hij zal 1700 mijl (ruim 2700 kilometer) lopen door 10 staten met het hoogste aantal executies om aan te komen bij het huis van de Gouverneur van Texas in Austin, "de drukst executerende staat van het land", om daar de uitspraak van het Hoge Gerechtshof af te wachten over de grondwettelijkheid van de doodstraf.
Latallade denkt dat hij 54 dagen 8 uur per dag nodig heeft met een snelheid van 3.5 mph (5,5 km per uur)
Hij zal de tocht onderbreken om deel te nemen aan een panel op het HHEAL Festival van de Hip Hop Association in de Bronx, New York van 18-20 april.
Latallade wil "een brug bouwen tussen twee groepen; de families van de vermoorde slachtoffers en de families van de ter dood veroordeelden. Apart van elkaar vragen wij om leven of dood, ik stel voor laten wij ons verenigen en vragen om een oplossing." Latallade is een voorstander van levenslange gevangenisstraffen zonder kans op vervroegde vrijlating als alternatief voor de doodstraf.
Op dit moment is er een moratorium voor de door de staten opgelegde doodstraffen terwijl het Hoge Gerechtshof zich beraadt of de dodelijke injectie een wrede en uitzonderlijke straf is.
"Ik wil iedereen die tegen onrecht vecht verenigen en de internationale gemeenschap mobiliseren om druk uit te oefenen op de Verenigde Staten om de doodstraf af te schaffen. Ik heb Italië, Engeland, Frankrijk, Denemarken en Kroatië achter mij en rijk ook uit naar Puerto Rico." Non-profit organisaties, mensenrechten groepen en andere voorstanders van de afschaffing van de doodstraf vanuit de hele wereld ondersteunen Andre op zijn "Walk 4 Life".
Een ieder die "X" wil ondersteunen can hem emailen op projectrevolution2010@gmail.com
Ook zijn donaties zeer welkom op www.myspace.com/capitalxaka305375 . Geld dat wordt opgehaald tijdens deze tocht zal ten goede komen aan de families van de slachtoffers en aan anti doodstraf groepen.
De promo clip en de dagelijkse video blog zijn te zien op www.ONLOQ.com , een hip hop netwerk dat deze tocht zal vast leggen. Daar is zijn profiel en online show "From the Frontlines" te zien.





Ingezonden persbericht