Nederlandse charterfirma start met luxe gületvakanties aan Turkse kust


BERGEN OP ZOOM, 20080331 -- Het Bergen op Zoomse charterbedrijf La Vicomtesse Cruises begint per 1 mei met vakantiecharters in het gebied langs de prachtige Turkse zuidkust en rond de Griekse eilanden Kos en Rhodos. Hiertoe is een zeer luxe gület (traditioneel houten zeilschip) aangeschaft met een bemanning van vier personen en ingericht voor maximaal 12 gasten. Ideaal voor een luxe vakantie met een of meerdere gezinnen of voor incentive reizen met kleinere groepen.

Turkse gület van Europese kwaliteit
De "Blue Piranha" is een in 1999 gebouwd 24 meter lang zeilschip wat in 2002 door haar toenmalige Britse eigenaar compleet vanaf de kielbalk opnieuw is opgebouwd naar de hoogste West Europese standaards. Het schip valt dan ook op tussen de vele soortgelijke schepen aan de Turkse kust door haar schitterende afwerking.
Blue Piranha is vorig jaar bezocht door "Charterwave", de Michelingids voor charterschepen, en beoordeeld als het beste wat er in dit segment van schepen te huren is.
La Vicomtesse Cruises biedt vanaf dit voorjaar de mogelijkheid om dit schip met vierkoppige bemanning te huren en zo een of twee weken het gevoel te hebben eigenaar te zijn van een groot luxe zeiljacht, maar dan voor een betaalbaar bedrag.

Het schip en haar uitrusting

De Blue Piranha is eigenlijk een klein varend viersterren hotel. Er is plaats voor maximaal 12 gasten in 6 comfortabele tweeperoons hutten, waaronder een "mastercabin", alle voorzien van eigen douche, toilet en airconditioning. Badjassen en badslippers behoren uiteraard ook tot de standaardinrichting. De cabin boy staat elke dag ter beschikking voor schoon bedlinnen en badlakens.
De maaltijden, die in de kombuis worden bereid door de kok, worden opgediend in de ruime airconditioned salon, of op het grote achterdek, met schitterende uitzicht over zee of op de pittoresk verlichte kusten.
Verder kan er uitgebreid worden geluierd op een van de vele luxe zonnebedden op het zonnedek, of er kan een drankje worden genuttigd aan de binnen- of de buitenbar.
Bij dit alles zorgt de bemanning natuurlijk voor de bediening!
Er is een scala aan ontspanningsmogelijkheden. Voor de luierende gast is er een grote hoeveelheid boeken en dvd's.
Voor de meer actieve gasten zijn er diverse watersportmogelijkheden, zoals waterskieën, wakeboarden, snorkelen of duiken. Verder zijn er kayaks, een surfplank en een kleine zeilboot van het type RS Feva XL aan boord.
Ook fitness en massage aan boord behoren tot de mogelijkheden.

Het vaargebied

Het vaargebied van de Blue Piranha bevindt zich aan de zuidkust van Turkije, en strekt zich ruwweg uit van Bodrum tot Antalya, en rond de Griekse eilanden Kos en Rhodos. Hier zijn vele fraaie baaien waar absolute rust heerst, maar ook een groot aantal historische plaatsen die een bezoek waard zijn voor diegenen die geïnteresseerd zijn in de geschiedenis.
Uiteraard kunnen ook de sfeervolle havenplaatsjes worden bezocht, of de grotere kustplaatsen, zoals Marmaris, waar een groot aantal uitgaansgelegenheden zijn voor de feestgangers. Voor de liefhebbers van de golfsport wordt gevaren bij Antalya. Hier ligt pal aan de kust een aantal topgolfbanen.
De te varen dagtrajecten worden bepaald door de gasten, in overleg met de kapitein.

Meer informatie

De Blue Piranha kan worden geboekt via een aantal internationale charter agenten, maar uiteraard ook rechtstreeks bij La Vicomtesse Cruises. Voor meer informatie kan de website www.lavicomtessecruises.nl worden bezocht.





Ingezonden persbericht