Ingezonden persbericht


ViewSonic introduceert LCD-monitoren voor de professionele markt

Monitoren zeer geschikt voor zowel grafische als zakelijke toepassingen

Amsterdam, 31 maart 2008 - ViewSonic introduceert de VP50-serie, drie LCD-monitoren voor de professionele gebruiker. De VP50-serie bestaat uit de breedbeeld VP2250wb van 22 inch, de breedbeeld VP2650wb van 26 inch en de 19 inch VP950b in 4:3 formaat.

De VP2650wb beschikt over een uiterst accurate en zeer uitgebreide kleurweergave, tot 110 procent van het kleurengamma volgens de richtlijnen van de NTSC(1). De meeste CRT- en LCD-monitoren beschikken over een kleurweergave van slechts 75 procent van de NTSC. De monitoren uit de VP50-serie zijn door de grote kleurdiepte en een breed kleurengamma zeer geschikt voor zowel grafische als zakelijke gebruikers.

"Op het gebied van computerbeeldschermen stelt ViewSonic de norm qua innovaties en prestaties", zegt Russell Cole, product manager LCD monitoren van ViewSonic. "Doordat de VP50-serie beschikt over OptiColor-technologie, is de kleurechtheid zeer groot. Dit is zeer belangrijk voor vakmensen die afhankelijk zijn van levendige kleuren voor bijvoorbeeld DTP, de reproductie van film en CAD/CAM."

De VP2250wb, VP2650wb en VP950b zijn ondanks geavanceerde eigenschappen als een zeer snelle reactietijd, dynamische contrastverhouding en vier USB-poorten concurrerend geprijsd.

De VP950b heeft een resolutie van 1280x1024, een reactietijd van 2 milliseconden, een helderheid van 280 nits(2) en een dynamische contrastverhouding van 2000:1. De VP2250wb biedt een resolutie van 1680x1050, een reactietijd van 2 milliseconden en een dynamische contrastverhouding van 3000:1 voor een helder en levendig beeld van uitstekende kleurkwaliteit. De VP2650wb heeft een resolutie van 1920x1200, reageert in 3 milliseconden en biedt een dynamische contrastverhouding van 3000:1 die garant staat voor het weergeven van vloeiende beelden in hoge definitie. De monitoren zijn uitgerust met PerfectSuite Plus-software voor het eenvoudig aanpassen van de instellingen, kleurkalibratie, beheer en diefstalpreventie.

Alle schermen uit de serie ondersteunen HDCP, zijn Windows Vista gecertificeerd en omlijst door een slank beeldkader. Daarnaast is het scherm in hoogte verstelbaar tot 4,7 inch en kan het 120 graden draaien en kantelen.

Prijs en beschikbaarheid
De monitoren uit de VP50-serie zijn verkrijgbaar vanaf maart 2008 bij de geselecteerde IT-dealers. Voor de VP950b betaal je ¤339, voor de VP2250wb ¤419 en voor de VP2650wb ¤699 (alle prijzen incl. BTW). De schermen voldoen aan strikte veiligheids- en milieunormen en zijn geproduceerd uit milieuvriendelijk materiaal. Op de LCD-schermen zit een garantie van drie jaar.

Afbeeldingen in hoge resolutie staan op:
http://www.viewsoniceurope.com/NL/Press/mc_lcd.htm

Over ViewSonic
ViewSonic®, vooraanstaand fabrikant van innovatieve beeldtechnologie, voert een breed assortiment LCD computer- en televisieschermen inclusief display-oplossingen voor de zakelijke en consumentenmarkt. Wereldwijd heeft ViewSonic al meer dan tweeduizend consumentenonderscheidingen in de wacht gesleept. ViewSonic. See the Difference®. ViewSonic is opgericht in 1987 en gevestigd in Walnut, Californië (VS) en dient financiële verklaringen in die voldoen aan de Securities Exchange Act van 1934. Ga voor meer informatie naar www.viewsonic.nl .

(1) National Television Standards Committee, een analoge norm voor kleurentelevisie. (2) Candela per vierkante meter

Voor meer persinformatie kunt u contact opnemen met: ViewSonic Press Relations Europe
Marie Pinon
E-mail: marie.pinon@viewsoniceurope.com
Tel: 00 33 (1) 41 47 49 05

PublieksWerk B.V.
Mirja van Baggem
E-mail: viewsonic@publiekswerk.nl
Tel: (020) 486 21 39

Verklaringen met betrekking tot de toekomst
Dit persbericht bevat verklaringen met betrekking tot de toekomst, inclusief alle verklaringen die verband houden met de verwachte prestaties van ViewSonic-producten, zakelijke mogelijkheden of financiële prestaties. Men mag niet zonder meer vertrouwen op deze verklaringen met betrekking tot de toekomst. ViewSonic kan niet worden verplicht om verklaringen met betrekking tot de toekomst te herzien of aan te passen aan gebeurtenissen of omstandigheden die zich na de publicatie van dit persbericht voordoen. Investeerders/beleggers wordt aangeraden om ViewSonic's jaar- en kwartaalverslagen zoals die zijn ingediend bij de SEC, met name ook het gedeelte getiteld 'Risk Factors'.