Radboud Universiteit Nijmegen


Dr. Kees van Laarhoven hoogleraar Heelkunde

Dr. C.J.H.M. (Kees) van Laarhoven (Helvoirt, 1962) is met ingang van 1 september 2008 benoemd tot hoogleraar bij de Faculteit der Medische Wetenschappen / UMC St Radboud met als leeropdracht Heelkunde. Van Laarhoven is gastro-intestinaal chirurg en opleider heelkunde in het St Elisabeth Ziekenhuis Tilburg.

Kees van Laarhoven studeerde van 1980 tot 1986 geneeskunde aan de Universiteit Utrecht. Aansluitend werkte hij als arts-assistent chirurgie in het Lorentz Ziekenhuis in Zeist en het St Elisabeth Ziekenhuis Tilburg.
Van 1990 tot 1996 volgde Van Laarhoven de opleiding heelkunde in het St Elisabeth Ziekenhuis Tilburg, het St Marks' Hospital in Londen (Verenigd Koninkrijk) en het UMC St Radboud. Daarna specialiseerde hij zich op het gebied van de gastro-intestinale chirurgie in het UMC Utrecht (1996 - 1999). Door middel van dierexperimenteel onderzoek en klinisch onderzoek bij patiënten ontwikkelde hij in deze periode het concept van slijmvliestransplantatie van de dunne naar de dikke darm. Van Laarhoven promoveerde in 1994 op onderzoek naar geprotocolleerde behandeling van enkelfracturen.

In 2002 werd hij op de Koninklijke Militaire Academie in Breda opgeleid tot reservist luitenant-kolonel en eind 2005 werd hij voor humanitaire zorg uitgezonden naar het NAVO Militair Noodhulp Hospitaal te Bagh in Pakistan. In 2006 behaalde Van Laarhoven, na een driejarige opleiding aan de Oxford University (Verenigd Koninkrijk), het Master of Science in Evidence Based Health Care.

Sinds 2000 is Van Laarhoven werkzaam in het St Elisabeth Ziekenhuis Tilburg als gastro-intestinaal chirurg en opleider heelkunde. Onder zijn leiding wordt sinds 2007 de fusie vormgegeven van de maatschappen Heelkunde van het St Elisabeth Ziekenhuis en het TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg.