Ingezonden persbericht


Persbericht


---

HOOFDREDACTEUR RUTGER HUIZENGA VERLAAT METRO

Amsterdam, 31 maart 2008

Hoofdredacteur Rutger Huizenga verlaat per 1 mei dagblad Metro. Huizenga is sinds 1 april 2006 werkzaam bij Metro en vertrekt om een verschil van inzicht over het te voeren redactionele beleid. Huizenga stelt: "Ik heb een prachtige tijd gehad bij Metro. Het is inmiddels met afstand de tweede krant van Nederland en ik draag de redactie vol vertrouwen over aan mijn opvolger. Het hoofdredacteurschap van Metro was een groot avontuur en ik ga me de komende tijd dan ook rustig bezinnen op mijn volgende job."

"Onder zijn leiding is de redactie fors uitgebreid met talentvolle journalisten. We bedanken Rutger voor zijn inzet en wensen hem het beste voor de toekomst", zegt Silvio de Groot, algemeen directeur en uitgever van Metro Holland.

Over de opvolging van Huizenga doet Metro te zijner tijd nadere mededelingen.


---

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Silvio de Groot, algemeen directeur en uitgever Metro Holland, 020 - 511 4000.

Metro wordt in Nederland van maandag t/m vrijdag in een oplage van 550.000 exemplaren gratis verspreid via NS-stations, RET Rotterdam, GVB Metrostations Amsterdam, GVU Utrecht, McDonald's restaurants, Postkantoren, Super de Boer, Jan Linders, Q-Park parkeergarages, universiteiten en scholen. De 1.945.000 dagelijkse lezers (NOM Doelgroep Monitor 2007-2) zijn over het algemeen jong, welstandig, goed opgeleid en werkzaam of studerend. Wekelijks lezen 3.411.000 mensen Metro.

Metro is het grootste en snelst groeiende dagblad van de wereld. Metro wordt uitgegeven in 71 edities in 21 landen in 18 talen in Europa, Noord- en Zuid-Amerika en Azië. Dagelijks lezen meer dan 20 miljoen mensen Metro. www.metronieuws.nl