Ingezonden persbericht


Schansspringende snowboarders en echte sneeuw in Delft

DELFT - Het was even winter in Delft. Op de Dag van de Wintersport in de Nationale Sportweek kwamen er op de Markt snowboarders van een schans, konden schoolkinderen schaatsen op synthetisch ijs en kregen ambassadeurs Yvonne van Gennip en Joris Putman skiles op echte sneeuw. Officieel moment was er tijdens de ondertekening van een samenwerkingsverband tussen de NebasNsg en de Nederlandse Ski Vereniging.

De NSkiV, de schaatsbond KNSB en de Koninklijke Marine brachten de stad in winterse sferen. De skivereniging had vier leden van haar rookieteam meegebracht voor demonstraties freestyle snowboarden en was verantwoordelijk voor de indoor roller skibaan. Hiervoor was 10 kubieke meter sneew aangevoerd vanuit Zoetermeer. Jolanda Spies, medewerker breedtesport van de NSkiV was verantwoordelijk voor de bijdrage van de wintersportbond: "Wij doen mee aan de sportweek, omdat we mensen graag in aanraking willen laten komen met wintersporten. En dat is hier uitstekend gelukt."

Ook de schaatsbond leverde zijn bijdrage aan de winterpret met een schaatsbaan van synthetisch ijs. Ramon Kuipers, projectcoördinator breedtesport van de KNSB, over de aanwezigheid van de bond: "De baan van 20 bij 10 meter is normaal gesproken op tournee op scholen, maar in Delft hebben we de scholen naar de baan gehaald. Onze twee instructeurs gaven clinics en kinderen konden verder wedstrijdjes tegen elkaar schaatsen op de schaatsplanken van de Delftse hardrijdersvereniging.

Ook aanwezig in Delft was de Koninklijke Marine en leden van het corps mariniers. De militairen brachten een in witte schutkleuren geschilderde BV206, een rupsvoertuig, mee en ook de 10 meter hoge klimmuur was gecamoufleerd. Er werden verder Extreme Cold Weather-tenten opgezet en een 20 meter lange langlauftrack gelegd.

Het sportvuur, de rode draad van de Nationale Sportweek, werd ook deze ontstoken door Erica Terpstra, voorzitter van NOC*NSF. Na Delft is het de beurt aan Center Parcs 'Het Heijderbos' in het Limburgse Heijen, waar de racketsporten aan bod komen op de Dag van de Racketsport. Voor het programma van deze en de volgende sportdagen, zie www.nationalesportweek.nl/mediaservice.