Time : 16:56:36
Date : 27 March 2008
Sender Name: NOVOTEA bvba

BV's dagen jonge Vlaamse Kasparov uit

Grimbergen, 27 maart 2008

Bekende Vlamingen tonen hun passie voor het schaken en gaan de uitdaging aan tegen voormalig Belgisch kampioen en jeugdtalent Bart Michiels in een simultaanpartij. Het jeugdkampioenschap schaak dat deze stunt organiseert breekt andermaal
alle records qua deelnemers en bevestigt hiermee opnieuw de sterke opmars van het schaken bij de jeugd.

Dat bedrijfsleiders van uitdagingen houden was al bekend toen het bedrijf CV Warehouse in november hen vroeg het duel met voormalig wereldkampioen Garry Kasparov aan te gaan. Maar ook onze bekende Vlamingen zijn niet bevreesd voor een uitdaging. Een select gezelschap van hen zal op 31 maart pogen voormalig Belgisch kampioen Bart Michiels te kloppen in een simultaanpartij naar aanleiding van het Belgisch jeugdkampioenschap schaak.

Het toernooi kent een stijgend succes. "Ook dit jaar kennen we meer inschrijvingen dan alle voorgaande jaren", zegt Peter Van Praet, organisator van het toernooi. "In die mate zelfs dat we dit jaar een bovengrens hebben moeten invoeren en we voor volgend jaar naar een nieuwe locatie moeten uitkijken. Meer dan 25% van de deelnemers waren er vorig jaar niet bij of nemen voor de eerste keer deel aan dit zevendaags toernooi".

Nieuw is ook de zeer hartelijke en warme steun uit culturele en sportieve hoek. De bekende Vlamingen die de uitdaging aangaan zijn onder meer: DJ Zaki, royalty-watcher en auteur Jan van den Berghe, bokser Freddy De Kerpel, toneelacteur Bob De Moor, acteur Daan Hugaert (Romain Van Deun in Witse), acteur Marc Stroobants (Rudy Dams in Witse), actrice Mieke Laureys (Pipi Langkous) en musicalactrice Daisy Thys (Daisy in Thuis).

De simultaangever Bart Michiels (21 jaar) is een van onze sterkste jeugdspelers ooit. Hij is meervoudig jeugdkampioen en voormalig kampioen bij de volwassen. In 2004 trad hij toe als jongste Belg ooit tot het selecte gezelschap van door FIDE erkende Internationale Meesters. Samen met Bart geven ook jeugdkampioenen Thibaut Maenhout (18 jaar) en Tom Piceu (29 jaar) simultaanpartijen weg.

De Belgische jeugdkampioenschappen schaak gaan door van 31 maart tot 6 april in de Kinkhoorn, Zeedijk 330 te Oostende. Het simultaan op 31 maart begint om 20 uur en is vrij toegankelijk

Perscontact
Voor alle inlichtingen en afspraken naar aanleiding van dit tornooi kan de pers zich richten tot onderstaande contactpersonen. Een persdossier met meer informatie is ook te vinden op de site van het toernooi op http://www.juniorchess.be.

Jan Vanhercke
Promotie Jeugdschaak Vlaanderen vzw
Kruipstraat 14
1850 Grimbergen

email: jan.vanhercke@jeugdschaak.be
telefoon: 0475/45.58.35
www: http://www.jeugdschaak.be

Jan Lagrain
De Schaakfabriek

email: janlagrain@gmail.com
telefoon: 0473/72.92.94
www: http://www.schaakfabriek.be

URL: http://www.juniorchess.be http://www.jeugdschaak.be
http://www.schaakfabriek.be