Senternovem


06-02-2008 | Workshop Rekenmodel Nazorgkosten Bodemsanering

Op 3 april 2008 organiseert het consortium van het SKB project "Rekenmodel Nazorgkosten Bodemsanering" in samenwerking met het Kennisplatform Nazorg een workshop.

Doelstelling SKB-project
De doelstelling van het SKB-project is een rekenmodel op te stellen om per locatie de kosten van nazorg te berekenen. Het model wordt per internet kosteloos ter beschikking gesteld en beoogt alle betrokkenen bij nazorg te faciliteren bij hun taken.

Het model zal niet alleen een goede basis vormen voor het ramen van nazorgkosten of het opstellen van budgetten van programma's maar ook ontwerpers van nazorgsystemen of bij onderhandelingen over de overdracht van nazorg de partijen te ondersteunen. De winst zal zitten in uniforme rekenregels, het hanteren van een zelfde opzet en aanbieden van achtergrondinformatie bij keuzen die bij een raming worden gemaakt.
Meer informatie over het project is te vinden op de site van SKB.

Stand van zaken en planning
In de loop van dit voorjaar start het consortium met het bouwen van het rekenmodel. Daarvóór moeten nog wel enkele discussiepunten worden uitgewerkt. Daartoe wordt deze workshop georganiseerd. Op enkele momenten tijdens de bouwfase zal aan de beoogde gebruikers om feed back worden gevraagd op het model. De planning is dat eind dit jaar het rekenmodel voor iedereen vrij beschikbaar is.

Doelstelling workshop
Vóór aanvang van de bouwfase wordt een workshop georganiseerd met belanghebbenden. Doel van deze bijeenkomst is om:
* Eervaring te delen met betrekking tot het omgaan met risico's bij nazorg (aan de hand van een uitgewerkte case).
* Dde wijze waarop het model blijvend kan aansluiten op nieuwe praktijkervaringen te bespreken.

* Functionele eisen van het rekenmodel nader bij te stellen.

Door deel te nemen aan de workshop bent u op de hoogte van enkele laatste ontwikkelingen op het gebied van nazorg en kunt u uw wensen kenbaar maken of ervaring delen met het oog op de functionaliteiten van het rekenmodel. De uitgewerkte case zal u inzicht bieden in omgang met nazorgrisico's. Het consortium is tot slot benieuwd naar of u het initiatief steunt en het model zou willen gaan gebruiken.

Tijd, plaats workshop
Tijd: van 13:30 tot 17:00 uur
Locatie: SenterNovem; Catherijnesingel 59, Utrecht (routebeschrijving)

Aanmelden
U kunt zich voor de workshop aanmelden via het aanmeldingsformulier op de website van Bodem+. Deelname is gratis.

Vragen
Heeft u vragen over deze workshop? Neemt u dan contact op met Remco de Boer van Bodem+ op telefoonnummer 070-3735213 of Rob Heijer van Grontmij op telefoonnummer 030 - 6344616 /
email: rob.heijer@grontmij.nl.