Nederlands Luchtgitaar Kampioenschap 2008 van start

26/03/2008 14:57

Vergouw Consulting

Op 3 april a.s. gaat het Nederlands Luchtgitaar Kampioenschap 2008 van start met de eerste voorronde in Pakhuis Wilhelmina te Amsterdam. In de maanden april en mei volgen voorrondes in Helmond, Amstelveen, Breda en Almelo, uiteindelijk leidend naar de grote finale in Paradiso, Amsterdam, die op 5 juni gehouden zal worden.

Voor de 6e opeenvolgende maal wordt in 2008 het Nederlands Luchtgitaar Kampioenschap georganiseerd. Wie speelt het beste gitaar, zonder gitaar? Eerdere winnaars spelen, met of zonder gitaar, inmiddels wereldwijd op poppodia. Zoals de eerste Nederlands kampioen Funky Jordi, die als gitarist van Jaya The Cat in heel Europa optredens heeft en de latere wereldkampioen The Destroyer uit Roermond, die van Frankrijk tot Japan optreedt. Ook dit jaar gaat de organisatie op zoek naar creatief talent dat uit niets iets weet te maken.

De Dutch Air Guitar Championships - 't fenomeen bestaat langer dan Idols - wist vijf jaar achtereen de grote zaal van Paradiso op z'n kop te zetten. Inmiddels kunnen de kampioenschappen hét cultfenomeen bij uitstek worden genoemd. Om zich te kwalificeren voor de finale, dienen deelnemers eerst hoog te scoren tijdens een voorronde. Voorrondes vinden dit jaar (vanaf) 20.30 plaats in:

Pakhuis Wilhelmina, Amsterdam (3 april);
Plato, Helmond (19 april);
P60 Amstelveen (8 mei);
De Graanbeurs te Breda (10 mei);
Cafe De Stam te Almelo (23 mei).

Inschrijven voor de voorrondes kan via www.luchtgitaar.nl. Tijdens een voorronde speelt elke deelnemer één eigen nummer en één verplicht nummer (op de avond zelf wordt de track pas bekend gemaakt, 't gaat hier om improviseren!) van 1 minuut. Dat kan ik ook? Schrijf dan snel in en laat zien dat deze uitspraak geen gebakken lucht is! In augustus 2008 zal voor de 13e keer de wereldkampioenschappen plaatsvinden in Oulu te Finland. Aan deze kampioenschappen wordt door deelnemers uit minimaal 20 landen en 6 continenten deelgenomen. De Nederlands kampioen zal ons land tijdens deze wereldkampioenschappen vertegenwoordigen. Overigens, alle deelnemers wereldwijd oonderschrijven de boodschap van wereldvrede en dienen deze dagelijks in houding en gedrag te tonen.

De organisatie van The Dutch Air Guitar Championships bestaat dit jaar voor het eerst ook uit dj en pop-promotor Stacey Rookhuizen, die alle voorrondes zal presenteren en organiseren. Zij heeft de afgelopen 4 jaar deel uitgemaakt van de jury van het Nederlands Kampioenschap en heeft hierbij veel luchtgitaar-ervaring opgedaan. De landelijke organisatie is sinds 2003 in handen van Gyuri Vergouw. Meer info op de website www.luchtgitaar.nl.





http://www.luchtgitaar.nl


Noot voor de redactie: