Gemeente Delft

'Gras happen' voor aanleg kunstgras Sportpark Brasserskade

Donderdag 3 april start de aanleg van kunstgras sportvelden bij Sportpark Brasserskade. Dit is een van de resultaten van een intensief traject tussen de gemeente en sportverenigingen. Dick Rensen (wethouder sport) verricht de officiële handeling door met een graafmachine een eerste hap gras uit het oude grasveld te halen.

Kunstgrasvelden kunnen intensiever bespeeld worden dan natuurgras. De aanleg komt daarmee ten goede aan de sportbeoefening in Delft.

Sportpark Brasserskade krijgt vier kunstgrasvelden. De verenigingen DHC, Concordia en DHL gaan daar gebruik van maken. Eén veld wordt aangelegd in Sportpark Kerkpolder waar sportvereniging Full Speed verschillende sporten beoefent.

Het aanleggen van de kunstgrasvelden is vastgelegd in de Ontwikkelingsvisie voor het Sportpark Brasserskade. Deze visie is door de gemeente samen met de sportverenigingen opgesteld in 2005-2006. De realisatie van de ontwikkelingsvisie loopt tot 2010.

In dit kader is de atletiekbaan van AV'40 reeds gerenoveerd. In 2008 vindt ook de realisatie plaats van een golfterrein voor de golfsportvereniging Concordia.