Gemeente Leeuwarderadeel


Middelseegemeenten onderwerp tijdens VNG bijeenkomst.

03-04-2008 09:57

Deze maand organiseert de Verening Nederlandse Gemeenten (VNG) een aantal bijeenkomsten met als titel 'Expertmeetings Bestuurskracht'.

Tijdens drie verschillende bijeenkomsten wordt beoogd een ervaringsuitwisseling tussen gemeenten tot stand te brengen over de mogelijkheden tot versterking van de bestuurskracht. De uitkomsten van de bijeenkomsten worden gebruikt door de VNG om een eigen 'bestuurskrachtkader'te ontwikkelen.

In de 'expertmeetings' wordt gewerkt aan de hand van drie verschillende concrete cassussen, die worden toegelicht en uitgediept via discussies en via uitwisseling van ervaringen tussen de deelnemers. Tijdens één van de meetings staat de samenwerking Middelseegemeenten centraal. Dit samenwerkingsverband, gevormd door de gemeenten Het Bildt, Menaldumadeel, Ferwerderadiel en Leeuwarderadeel, heeft sinds 2003 een structureel karakter gekregen en heeft tot doel de zelfstandigheid te behouden en kwaliteit en efficiency te verbeteren door samen te werken.

De casus Middelseegemeenten wordt behandeld tijdens de 'meeting' op woensdag 23 april aanstaande in centrum 'De Oosterpoort' aan de Trompsingel 27 in Groningen. De bijeenkomst start om 16.00 uur en eindigt om 20.15 uur. Deelname is gratis. Aanmelding kan via de congreskalender op www.cs-vng.nl.