Politie Groningen

Donderdag 3 april 2008

Provincie Groningen, 03-04-2008

Groningen: gordelcontrole

De politie heeft woensdag op diverse plaatsen in Groningen verkeerscontroles gehouden. Op de Van Ketwich Verschuurlaan werden 250 bestuurders gecontroleerd. Van deze bestuurders droegen 6 geen veiligheidsgordel. Aan de Bakboordswal werden 200 voertuigen gecontroleerd. Hier droegen 8 automobilisten geen gordel.

Groningen: man gewond bij bedrijfsongeval

Bij een bedrijfsongeval op de Noorddijkerweg in Groningen, is woensdagavond een 45-jarige inwoner van Ochten (Gelderland) gewond geraakt. De man was bezig met boorwerkzaamheden toen zijn hand vast kwam te zitten in een draaiend deel. Hierdoor brak hij zijn arm. Het slachtoffer is overgebracht naar een ziekenhuis. De politie heeft de Arbeidsinspectie geïnformeerd.

Groningen: hennepplantages aangetroffen

De politie heeft woensdag in Groningen op diverse adressen onderzoek gedaan naar de aanwezigheid van hennepplantages. Op twee adressen werden in aanbouw zijnde plantages aangetroffen. In drie panden werden daadwerkelijk planten aangetroffen. In totaal ging het om 262 planten en 560 stekjes. De goederen zijn in beslag genomen en worden vernietigd. Een 36-jarige inwoner van Groningen is ingesloten voor verhoor.

Groningen: gewonde na dominoval

Bij een verkeersongeval op de JC Kapteynlaan is woensdagmorgen een 61-jarige snorfietser gewond geraakt. De inwoner van Groningen viel door onduidelijke reden van zijn tweewieler en botste daardoor tegen een voor hem fietsende plaatsgenoot (41). Die ging op zijn beurt ook onderuit. De fiets van de 41-jarige Stadjer kwam tegen een geparkeerde auto tot stilstand. Dit voertuig raakte daardoor beschadigd. De snorfietser is met onbekend letsel naar een ziekenhuis gebracht. De 41-jarige fietser kwam er met enkele schrammen vanaf. De politie maakt een registratie.

Uithuizermeeden: aanhouding na tasjesroof

De politie heeft woensdagmorgen een 56-jarige inwoonster van Uithuizermeeden aangehouden op verdenking van de beroving van een 90-jarige vrouw afgelopen maandag in die plaats. Het slachtoffer liep bij die beroving een gebroken heup op.

De verdachte kon mede dankzij getuigenverklaringen van omstanders worden aangehouden. Ze heeft in haar eerste verklaringen bekend. De vrouw zou uit geldgebrek hebben gehandeld. Het slachtoffer werd maandagmiddag de tas weggerukt kort nadat ze bij een bank had gepind. Ze kwam daarbij te vallen en brak haar heup. De dader rende weg, achterna gezeten door een voorbijgangster die de beroving had gezien. De verdachte smeet vervolgens de tas met inhoud terug. Zelf wist ze te ontkomen. De 56-jarige is ingesloten. Het slachtoffer ligt nog in een ziekenhuis.

Oude Pekela: vrouw gewond

Een 41-jarige inwoonster van Winschoten werd woensdagmorgen in een ziekenhuis opgenomen na een verkeersongeluk op de Raadhuislaan in Oude Pekela. De vrouw was met haar auto met pech stil komen te staan. Een 24-jarige automobilist uit Oude Pekela zag de wagen van de vrouw niet en botste er achterop. Het slachtoffer liep nekletsel op. De brandweer moest het dak van haar auto verwijderen. De 24-jarige werd aangehouden en na het opmaken van een proces-verbaal op vrije voeten gesteld. De verkeerspolitie stelde een onderzoek in.

Hoogezand: vrouw beroofd

Een 21-jarige inwoonster van Hoogezand is woensdagnacht omstreeks half een op de Houtmanstraat in haar woonplaats beroofd. De vrouw werd op straat tegen haar hoofd geslagen. Ze kwam op de grond te liggen waarbij een handtas en een boodschappentas van haar werden afgenomen. De vrouw was vermoedelijk gevolgd door twee tot nu toe onbekenden die haar op de Hoofdstraat hadden zien lopen. De politie stelt een onderzoek in.

Stadskanaal: inbraak in bedrijf

Bij een inbraak in een schuur van een bedrijf aan de Electronicaweg in Stadskanaal zijn diverse tuinattributen gestolen. Weggenomen werden onder meer bosmaaiers, motorheggescharen, een bladblazer en een kettingzaag. De politie is met een onderzoek bezig.

Winschoten: getuigen mishandeling gezocht

De politie is op zoek naar getuigen van een ernstige mishandeling afgelopen weekend in Winschoten. Een 24-jarige inwoner van Oude Pekela werd in de nacht van zaterdag op zondag op de Torenstraat dusdanig hard in het gezicht geslagen dat zijn kaak op enkele plaatsen brak. De dader is een lange man met kort haar en een soort sikje. Hij droeg een zwarte leren jas. De reden van de mishandeling is volstrekt onduidelijk. Het slachtoffer liep vanaf het Marktplein de Torenstraat in en hoorde zijn naam roepen. Toen hij zich omdraaide werd hij door een onbekende in het gezicht gestompt. De dader maakte vermoedelijk deel uit van een groep van drie personen die na de mishandeling naar het Marktplein liepen. De onbekende zou kort voor de mishandeling ook ruzie hebben gehad met een groep meisjes. Mensen met informatie kunnen contact opnemen met Regiopolitie Groningen, basiseenheid Winschoten via het telefoonnummer 0900-8844.

Oude Pekela: met slok op onderuit

Een 54-jarige inwoner van Oude Pekela ging woensdagmiddag op de Landbouwontsluitingsweg in zijn woonplaats op zijn snorfiets onderuit. De man verklaarde zelf tegen de politie dat hij een behoorlijke slok op had. Hij werd met hoofdletsel naar een ziekenhuis vervoerd. Daar werd hem in verband met het vermoedelijke alcoholgebruik bloed afgenomen.

Appingedam: bromscooter verdacht traag

Een agent zag woensdag op de Opwierderweg in Appingedam een bromscooter met hoge snelheid over de weg stuiven. De geijkte snelheidsmeter in de onopvallende politieauto wees 70 kilometer per uur aan. De bromfietser werd op de Farmsumerweg staande gehouden met het verzoek voor een nader onderzoek mee te rijden naar het politiebureau in Delfzijl. Op de rollentestbank daar kwam de snelheid van het vehikel echter niet boven de 20 kilometer per uur. Nader onderzoek wees uit, dat de brommer was voorzien van een begrenzer. Het stekkertje daarvan had de bestuurder, een 16-jarige inwoner van Tjuchem, er onderweg uitgepeuterd en in een bosje bij het politiebureau gegooid. Daar werd het teruggevonden. De brommer is in beslag genomen voor nader technisch onderzoek door de verkeerspolitie. De bestuurder kan een bekeuring tegemoet zien.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

Groningen, Friesestraatweg: aantal geregistreerde voertuigen: 3271, aantal overtredingen: 72, hoogst gemeten snelheid: 96 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.