Politie Haaglanden

Persberichten 3 april

Haaglanden, 03-04-2008

Jongens aangehouden met nep-wapens
Den Haag Bij de meldkamer van Politie Haaglanden kwam woensdagmiddag 2 april omstreeks 18.00 uur een melding binnen dat getuigen in de Surinamestraat een jongen met een vuurwapen zagen die een woning in ging. Agenten stelden een onderzoek in en zagen in het souterrain van een woning vier jongeren waarvan er een vuurwapen in zijn handen had. Nadat de voordeur van de woning open ging, sommeerden de agenten de jongen het wapen te laten vallen. Al snel bleek dat het om een plastic namaakpistool ging. In de woning troffen de agenten nog een plastic machinepistool met demper aan. Hierop zijn de vier jongeren (15-16 jaar) aangehouden en naar het politiebureau gebracht. De jongens verklaarden dat zij voor een opdracht van school een actiefilm wilden maken en daar wapens voor nodig hadden. De politie informeerde de ouders van de jongens. Het merendeel van hen was niet echt onder de indruk van het feit dat hun kroost in het bezit van nepwapens was. Tegen de jongens is proces-verbaal opgemaakt.

Vrouw thuis mishandeld, echtgenoot aangehouden
Den Haag Politieagenten hielden woensdag 2 april omstreeks 13.30 uur in de Stuwstraat een 61-jarige Hagenaar aan, omdat hij zijn vrouw na een echtelijke ruzie meerdere malen had geslagen. De vrouw raakte hierbij gewond aan haar hoofd en werd vervoerd naar het ziekenhuis. Na behandeling kon zij weer naar huis.
Een 33-jarige Hagenaar is woensdag 2 april omstreeks 22.00 uur in zijn woning aan de Los Angelesstraat aangehouden, omdat hij even daarvoor zijn 30-jarige vriendin had geslagen en geduwd. De vrouw had ruzie gekregen met haar vriend, omdat zij boos was dat hij in beschonken toestand hun twee kinderen had meegenomen in de auto. Het politiekorps Haaglanden werkt met partners samen om huiselijk geweld aan te pakken en het probleem inzichtelijk te maken. De partners zijn onder andere het Openbaar Ministerie en hulpverleningsinstanties zoals 'De Waag'. Huiselijk geweld blijft echter nog te vaak achter gesloten deuren. De campagne Nu is het genoeg van het Steunpunt Huiselijk geweld
(www.steunpunthuiselijkgeweld.nl) is erop gericht dat slachtoffers (sneller) hulp zoeken, zodat het geweld een halt kan worden toegeroepen.

Oproep getuigen poging overval
Den Haag Politie Haaglanden is op zoek naar getuigen van een poging tot een overval. Dit incident vond plaats op woensdag 2 april rond 13.10 uur op het Almeloplein. Ter hoogte van de schoenmaker parkeerden medewerkers van een beveiligingsbedrijf de auto om de pinautomaat bij het postkantoor te vullen. Op het fietspad stopte een witte motor (sportmodel) met daarop twee mannen, die allebei een grijs/zwarte helm droegen. Eén van hen sprong van de motor en bedreigde de medewerker van het beveiligingsbedrijf met een vuurwapen. De overvaller riep dat hij geld wilde. Nadat het slachtoffer, een 23-jarige Rotterdammer, verschillende keren had geroepen dat hij echt geen geld had de man had de geldkoffer nog niet uit de wagen gepakt gingen de mannen er op de motor vandoor.
Heeft u woensdagmiddag rond 13.10 uur iets verdachts gezien in de omgeving van het Almeloplein of heeft u andere informatie de de politie kan helpen de daders van deze poging overval te vinden? Neemt u dan contact op met de recherche van politiebureau Zuiderpark via nummer 0900-8844. Anoniem melden kan ook, bel dan met M. 0800-7000.

Werknemer valt van ladder
Den Haag De traumahelikopter rukte 2 april om 14.00 uur uit voor een 39-jarige Hagenaar die vlak daarvoor van een ladder was gevallen tijdens zijn werk op een visbedrijf aan de Visafslagweg. Waarschijnlijk leunde de man teveel naar de zijkant en verloor hij daardoor zijn evenwicht. Het slachtoffer is met onbekend letsel naar het Westeinde ziekenhuis vervoerd.

Jongens aangehouden op gestolen fiets
Den Haag Tijdens hun surveillance op woensdag 2 april omstreeks 16.00 uur zagen agenten twee 15-jarige Haagse jongens rijden op de Laakkade op een fiets waarvan het slot was verbroken. Na controle bleek dat de fiets als gestolen stond gesignaleerd. De beide jongens zijn voor verhoor overgebracht naar het bureau.
Politie Haaglanden adviseert bij diefstal van een fiets altijd aangifte te doen. Hierdoor krijgt de politie een beter beeld van deze vorm van criminaliteit en kan zij actie ondernemen zoals gerichte fietscontroles en preventieprojecten.

Steekpartij met letsel
Den Haag Politieagenten hielden op woensdag 2 april een 38-jarige Hagenaar aan die ervan verdacht wordt een 23-jarige Hagenaar in zijn arm te hebben gestoken. De steekpartij vond plaats rond 22.30 uur in de Tubbergenstraat. Agenten troffen na een melding het slachtoffer aan. Deze wist de politie te vertellen waar de verdachte zich bevond, waarop deze kon worden aangehouden. De vermoedelijke dader bekende direct dat hij het slachtoffer in zijn arm had gestoken en is overgebracht naar het politiebureau.

Hennepkwekerij ontmanteld
Den Haag Na een melding van wateroverlast trof de politie op woensdag 2 april omstreeks 17.15 uur in een woning aan de Hogezijde een hennepkwekerij met ruim 1.800 hennepstekjes aan. Alle stekjes zijn in beslag genomen en vernietigd. Een medewerker van Eneco constateerde dat de zegels van de meter vervalst waren. In de woning waren geen mensen aanwezig. Politie Haaglanden wijst nadrukkelijk op het gevaar van illegale kwekerijen. In veel gevallen is er sprake van illegaal stroomgebruik wat leidt tot brandgevaarlijke situaties. Heeft u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt dan vraagt de politie nadrukkelijk contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Anoniem bellen met de meldlijn Meld Misdaad Anoniem kan uiteraard ook. Het nummer is 0800-7000.

Met slok op achter het stuur
Den Haag Een 54-jarige man uit Alphen aan den Rijn liep op woensdag 2 april rond 22.00 uur in de Swanenburgstraat tegen de lamp toen hij bij een alcoholcontrole moest blazen. Bij ademanalyse blies de man 655 ugl, terwijl de alcohollimiet ligt op 220 ugl. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt, zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij kreeg een rijverbod opgelegd van zeven uur.

Minderjarige jongen kruipt achter het stuur
Den Haag Een 17-jarige jongen uit Den Haag had beter kunnen wachten tot hij meerderjarig is en zijn rijbewijs heeft voordat hij in de auto van zijn schoonzus ging rijden. Hij werd op 2 april om 17.50 uur van de weg geplukt door agenten die zagen dat de jongen geen voorrang verleende aan het verkeer op de Suezkade. De jongen is vervolgens aangehouden in de Newtonstraat en kreeg een proces-verbaal.

Taxichauffeur aangereden door graafmachine
Den Haag Een 55-jarige Haagse taxichauffeur is op 2 april om 10.50 uur op de Prinses Beatrixlaan gewond geraakt toen hij werd aangereden door een graafmachine. Het slachtoffer had op de rechterbaan geparkeerd om passagiers uit te laten stappen en wilde weer in zijn taxi stappen toen hij bij zijn heup werd geraakt door de passerende graafmachine. De taxichauffeur kwam ten val, maar rolde gelukkig niet onder de grote wielen van de machine. Wel is hij met onbekend letsel aan zijn bekken vervoerd naar het ziekenhuis. De bestuurder van het gevaarte verklaarde het slachtoffer niet te hebben gezien.

Snelrijders op de bon
Wassenaar De politie hield op woensdag 2 april op twee locaties snelheidscontroles. Tussen 13.30 en 17.30 uur werden op de Prinsenweg in totaal 740 passanten gecontroleerd. Van hen reden er 102 te hard. De hoogst gemeten snelheid was 79 km per uur. Op de Lange Kerkdam controleerde de politie tussen 20.30 en 23.00 uur 460 passanten. Van hen krijgen er 29 binnenkort een boete in de brievenbus vanwege te hard rijden. De hoogst gemeten snelheid was 74 km per uur.

Betrapt met gestolen kleding
Rijswijk Een 17-jarige jongen uit Den Haag is woensdagmiddag betrapt toen hij voor meer dan honderd euro aan kleding probeerde te stelen. Personeel van een warenhuis in winkelcentrum In de Bogaard zag om 15.00 uur de diefstal en hield de verdachte aan. De politie nam de jongen mee naar het bureau, waar hij een proces-verbaal kreeg.

Winkeldief betrapt
Wateringen Winkelpersoneel van een bouwmarkt heeft woensdag 2 april om 20.40 uur een 18-jarige winkeldief aangehouden. Het personeel zag hoe de verdachte een artikel in zijn jaszak stopte. Toen hij zonder te betalen langs de kassa liep, hield het winkelpersoneel hem aan. Zij droegen de man over aan de politie. Hij kreeg op het politiebureau een proces-verbaal.

Snelrijders beboet
Monster De politie hield op woensdag 2 april tussen 18.00 en 23.00 uur een snelheidscontrole op de Haagweg. In totaal werden 801 passanten gecontroleerd. Van hen kunnen 238 binnenkort een bekeuring in de bus verwachten. De hoogst gemeten snelheid was 100 km per uur, terwijl op de Haagweg een maximumsnelheid van 50 km per uur geldt.

Jongen bedreigt supermarktpersoneel
Delft Agenten hielden woensdagavond 2 april een 13-jarige Delftenaar aan nadat hij op de Vrijheidslaan supermarktpersoneel had bedreigd. De jongen was omstreeks 20.40 uur samen met twee andere jongens in de supermarkt en haalde een snoepreep uit een verpakking van acht stuks. Toen winkelpersoneel hem erop attendeerde dat hij het hele pak moest kopen, heeft de jongen de bedrijfsleider en een ander personeelslid bedreigd. Omdat van de jongens camerabeelden beschikbaar waren, konden de 13-jarige omstreeks 21.40 uur worden aangehouden in de omgeving. Tegen de jongen zal proces-verbaal opgemaakt worden.

Jongeren plegen vernielingen
Nootdorp Dankzij enkele zeer alert optredende getuigen kon de politie woensdag 2 april om 19.30 uur vier jongeren (13-15 jaar) aanhouden op verdenking van vernielingen op een bouwterrein aan de Bartholomeuslaan. Omstanders zagen dat de jongeren op het terrein huis hielden en belden de politie. Na een korte achtervolging konden de agenten enkele jongeren in een brandgang aan de Meerkoetlaan aanhouden. Aan het bureau bleek dat van het viertal twee meisjes niets strafbaars hadden gedaan. Zij mochten direct naar huis. De politie maakte tegen het andere tweetal proces-verbaal op. In overleg met hun ouders wordt een schadebemiddeling opgestart.

Dronken achter het stuur
Delft Surveillerende agenten hielden woensdag 2 april om 11.30 uur op de Kruithuisweg een 34-jarige bestuurder uit Polen aan voor meerdere overtredingen. De man trok de aandacht van de agenten, omdat hij niet handsfree belde en de verkeersregels overtrad. De agenten hielden de bestuurder staande en roken direct een alcohollucht. Uit een blaastest op het politiebureau bleek dat de man veel te veel had gedronken. Hij blies 920 ugl. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille). De man moest zijn rijbewijs inleveren en er is proces-verbaal opgemaakt.

Ramkraak, politie zoekt getuigen
Zoetermeer Onbekenden hebben donderdag 3 maart om 03.00 uur een ramkraak gepleegd op de Bossenwaard. Met een donkere personenauto werd de voorpui van een bedrijf eruit gereden. Uit het bedrijf werden vervolgens goederen weggenomen. De donkere personenauto zou met schade aan de voorzijde in de richting van de snelweg A12 zijn verdwenen. Het is nog niet duidelijk om hoeveel daders het gaat. Heeft u informatie die kan leiden tot de aanhouding van deze ramkraker(s), belt u dan met de recherche van Politiebureau Zoetermeer via 0900-8844. Blijft u liever anoniem, bel dan met 0800-7000.

Jongeren op gestolen bromfiets
Zoetermeer De politie hield woensdag 2 april om 14.45 uur twee jongeren (15-17 jaar) aan op verdenking van diefstal van een bromfiets. Het tweetal reed over de Eerste Stationsstraat en viel op, omdat aan de bromfiets de nodige mankementen zichtbaar waren. Nadat de agenten het tweetal hadden aangesproken, bleek dat de bromfiets eerder deze maand in Delft was gestolen. De politie onderzoekt of de jongeren de bromfiets hebben gestolen.

Net op tijd
Zoetermeer Een politieagent in zijn vrije tijd zag donderdag 3 april kort na middernacht een ogenschijnlijk dronken automobilist rijden over de Aziëweg. De man reed slingerend. De agent belde direct zijn collegas die de man niet meer zagen rijden. Via het kenteken wisten zij het woonadres van de bestuurder te achterhalen. Hij werd in zijn woning aangehouden. De man blies 505 ugl en kreeg een proces-verbaal. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille).