Persberichten Lekstroom, 11.20 uur

Utrecht, 03-04-2008

Bromfietscontrole

LOPIK/IJSSELSTEIN De politie heeft een brom- en snorfietscontrole op woensdag 2 april van 15.30 uur tot 17.00 uur op het Raadhuisplein in Lopik en van 18.30 uur tot 21.15 uur op de Televisiebaan in IJsselstein gehouden.

In totaal 36 brom- en snorfietsen werden door motoragenten naar de controleplaatsen geleid. Daarbij werden zestien bekeuringen uitgeschreven: opgevoerd (11), zonder rijbewijs (2), geen helm (1), te veel geluid (1) en overige (1).

Ook werd een automobilist nog bekeurd voor hinderlijk stilstaan en deden twee bromfietsers afstand van hun uitlaat.

Met de deuren gooien

HOUTEN Een 42-jarige vrouw uit Houten ging op woensdag 2 april haar 37-jarige buurvrouw te lijf.

Rond 18.40 uur kreeg de politie de melding dat een vrouw in Houten zojuist door haar buurvrouw was mishandeld. Agenten gingen ter plaatse en spraken met het 37-jarige slachtoffer. Zij had letsel in haar gezicht en deed aangifte van mishandeling tegen haar 42-jarige buurvrouw.

De 42-jarige verdachte was naar de woning van het slachtoffer gekomen omdat zij zich stoorde aan het door de 37-jarige dichtgooien van deuren. Dat zorgde voor veel geluidsoverlast. De 42-jarige verdachte was de overlast kennelijk zo zat, dat zij het 37-jarige slachtoffer te lijf ging. De verdachte werd in haar woning door de politie aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt terzake mishandeling.

Voetganger aangereden

IJSSELSTEIN Een 60-jarige voetganger uit Benschop raakte op woensdag 2 april gewond toen hij door een busje werd aangereden.

Rond 09.30 uur wilde een 60-jarige man uit Zeist zijn busje op de kruising Weegbree/Morgenster keren. Hij reed achteruit vanuit de Weegbree de Morgenster in. Daarbij zag hij de 60-jarige voetganger uit Benschop, die achter het busje langs liep, over het hoofd. De Benschopper werd aangereden en kwam ten val. Hij werd met diverse kneuzingen voor onderzoek per ambulance naar het Sint Antoniusziekenhuis in Nieuwegein gebracht.