Gemeente Heemskerk


donderdag, 03 april 2008

Resultaten werkplaats Van Acker tot Burcht

Op dinsdag 1 april is de werkplaats gehouden voor het gebied Van Acker tot Burcht. Zestig bewoners (waaronder zes leden van het projectteam) en tien personen die beroepshalve aanwezig waren in de aula van de Anne Frankschool, hebben ideeën verzameld. Deze ideeën worden nu op haalbaarheid onderzocht en indien mogelijk opgenomen in het nieuwe buurtcontract voor Van Acker tot Burcht.

Na de opening door buurtcoördinator Jaap Beentjes en een korte presentatie door opbouwwerker Gönül Güler werden de aanwezigen in drie groepen verdeeld. Een uur lang werd er gebrainstormd over drie thema's: Woonomgeving, Veiligheid en Voorzieningen. Na deze brainstorm kwamen de groepen weer bijeen in de aula en hebben bewoners per groep de verzamelde ideeën aan de andere groepen gepresenteerd. Er kwamen veel ideeën naar voren; concrete ideeën, maar ook wat algemene ideeën/suggesties. De bewoners kregen daarna de mogelijkheid om door middel van stickers aan te geven welke ideeën/suggesties zij belangrijk vonden.
Opmerkelijk hierbij was dat de bewoners veel stickers plakten bij het onderwerp 'bebouwing'. Bewoners misten voorinformatie bij bebouwingsplannen en vinden ook dat er te veel groen wordt opgeofferd. Ook werden veel stickers geplakt bij de onderwerpen verkeersveiligheid en contacten met de politie.

De opdracht voor het buurtgericht werk is nu om te onderzoeken welke ideeën haalbaar zijn en kunnen worden vertaald naar een project voor het nieuwe buurtcontract. Projectteam, politie, WOONopMAAT, ReinUnie, Welschap/Welzijn en gemeente Heemskerk zullen hier de komende weken mee bezig zijn. Het resultaat, het nieuwe buurtcontract, wordt op 27 mei 2008 in De Cirkel aan de bewoners van Van Acker tot Burcht gepresenteerd.

---