SP: Voer maximale wachttijd rijexamen in

03/04/2008 17:13

SP

De SP wil dat verkeersminister Eurlings een maximale wachttijd invoert voor het praktijkexamen bij het CBR. Nu weten leerlingen en rijscholen vaak niet wanneer ze een examen moeten gaan reserveren, omdat de wachttijden soms erg ver zijn opgelopen. De SP komt met dit voorstel nu Bovag bij het CBR aan de bel trekt over wachttijden die al oplopen tot een half jaar.

SP-Kamerlid Emile Roemer vindt het oneerlijk dat leerlingen op extra kosten gejaagd worden door de achterstanden bij het CBR. Roemer: "Na het aanvragen van het examen moeten de leerlingen blijven oefenen en daarmee blijven zij ook kosten maken. Bij een lange wachttijd gaat het om honderden euro's extra. Het CBR zou daarom de garantie moeten geven dat iedereen binnen zes weken op examen kan komen. Indien het CBR dit niet nakomt, dient het 40 euro per week te betalen aan de leerling zodat deze elke week een extra rijles kan nemen."

Vorig jaar liep het tekort aan examenplaatsen bij het CBR ook al enorm op. De minister gaf daarop aan dat het nieuwe reserveringssysteem nog verbeterd moest worden en dat er nieuwe examinatoren bij zouden komen. Hij zei te streven naar een wachttijd van maximaal zes weken. SP-Kamerlid Emile Roemer is teleurgesteld dat dit streven niet gehaald is. "De wachttijd lijkt dit jaar nog langer dan vorig jaar. We zitten duidelijk op de verkeerde weg. Daarom dring ik bij de minister aan op een daadkrachtige aanpak van het probleem."





http://www.sp.nl