GVB


Poëzie over de gracht

3 april 2008

Gratis vervoer met uw gedicht.

Tijdens de week van de poëzie kunt u tegen inlevering van een zelfgemaakt gedicht gratis mee met de Stop/Go. Het gedicht moet gaan over de Stop/Go en heeft minimaal zes regels. Bij het instappen neemt de chauffeur uw gedicht in ontvangst. De actie is geldig van 7 t/m 11 april.

de Stop/Go bus Stop/Go' is sinds januari van dit jaar de nieuwe naam van de Opstapper, het busje over de Prinsengracht. Behalve de naam is ook het busje zelf vernieuwd. Stop/Go heeft een nieuwe outfit en heeft 17 zitplaatsen. Dat is 9 meer dan in het oude busje.

Het nieuwe busje heeft twee deuren en is door zijn lage instap geschikt om een reiziger in een rolstoel mee te nemen. Door de stabielere wegligging is het rijcomfort verbeterd en dankzij een Euro IV-motor is de Stop/Go vriendelijk voor het milieu. Er rijdt nu 1 nieuw busje over de grachten. Eind april worden de andere zes busjes opgeleverd.

Simon Vinkenoog draagt voor
Het grachtenbusje `Stop/Go' krijgt maandag 7 april officieel een halte bij de Openbare Bibliotheek aan de Oosterdokskade. Op deze dag in De Week van de Poëzie draagt Simon Vinkenoog gedurende een rit over de gracht gedichten voor. Aan het einde van de rit plaatst wethouder Tjeerd Herrema een nieuwe halte voor de Bibliotheek. Voorheen reed de Opstapper tot aan het Centraal Station.

Bundel
De door reizigers ingeleverde gedichten worden naderhand gebundeld en in de Stop/Go opgehangen.