Ziekenhuis St. Jansdal Harderwijk


Persberichten St Jansdal

Expositie Artista (03-04-2008)

De twee vennoten van Artista, Esther Koppe en Anneke Kamerling exposeren met eigen werk in het St Jansdal. Samen met enkele collega kunstenaars; Fernanda Hulman, Ans Koerssen, Jaap Teunissen, Henny Tomassen en Ruud Verburgt, hebben zij een zeer gevarieerde expositie ingericht in verschillende gangen van het ziekenhuis. De tentoongestelde kunstwerken variëren van vrolijke kunst voor kinderen, fijne potloodtekeningen en aquarellen, tot realistische en abstracte schilderijen op grote doeken. De expositie is te zien van 2 april t/m 30 juni.

Dit keer hangen de initiatiefneemsters van Artista tegenover elkaar. Anneke Kamerling maakt vooral kleurrijk abstract werk. Door haar kleurgebruik en vormen ontstaan geweldige kunstwerken die hun eigen verhaal vertellen. Esther Koppe schildert veelal realistisch en gaat het liefst voor de 17 eeuwse technieken. Maar daarnaast komen ook andere stijlen bij haar aan bod. De kunstwerken zijn zowel te koop als te huur.

Artista is een uniek initiatief van samenwerkende kunstenaars. Zo werken zij samen aan verschillende projecten en maken zowel gezamenlijk als individueel kunstwerken in opdracht. Overige activiteiten van Artista zijn naast het vervaardigen van vele soorten kunst o.a. advies en inrichting voor zowel particulieren als bedrijven en het organiseren van evenementen, exposities en workshops.

Voor meer informatie, ander werk of werk in opdracht kunt u met hen in contact komen via de website www.artista.nu. U kunt hen telefonisch bereiken onder nummer 0341-554979 of 06-55723151.

Al sinds het bestaan van St Jansdal worden er regelmatig exposities gehouden in enkele gangen van het ziekenhuis. Voor vragen omtrent kunst in het St Jansdal en exposities kunt u contact opnemen met Guus Staal, coördinator kunst, telefoonnummer (0341) 46 3993. Of per e-mail G.Staal@stjansdal.nl.

---