Gemeente Moerdijk


03-04-2008: 1100 omwonenden naar open dagen Shell Moerdijk

Maar liefst 1100 omwonenden van Shell Moerdijk hebben tijdens twee open dagen (zaterdag 29 maart en eerder dit jaar, zaterdag 12 januari) de Shell-chemielocatie aan het Hollandsch Diep bezocht.

Centraal stond een presentatie over het fakkelen, want het is en blijft belangrijk om onze buren in de gemeenten Moerdijk en Strijen te vertellen waarom wij dat af en toe doen en welke projecten er lopen om het fakkelen te verminderen, aldus Shell Moerdijk-directeur Bram Steenks. Voorop staat dat fakkelen een veiligheidsmaatregel is, bijvoorbeeld als er iets mis gaat in ons productieproces.

Eind vorig jaar werden omwonenden van Shell Moerdijk uitgenodigd een kijkje te nemen achter de schermen daarop reageerden zon 1100 mensen. Aanleiding voor deze uitnodiging werd gevormd door enkele fakkelincidenten in het jonge verleden, waarbij Shell de buren overlast bezorgde.

Bijzondere bezoekers afgelopen zaterdag waren de verkenners van Scouting Zevenbergen. De jongens (10 tot 14 jaar) werden begeleid door zeven leiders. Teamleider John van Sliedregt: Een paar keer per seizoen hebben we een bijzondere excursie. Op die manier willen we de kinderen andere zaken leren dan pionieren en kaart-en-kompas-lezen. We waren al voor rondleidingen bij de Waterzuivering van het Hoogheemraadschap en in natuurgebied de Dintelse Gorsen. Zon open dag geeft de verkenners de mogelijkheid nader kennis te maken met een interessant bedrijf als Shell Moerdijk.

In de ontvangstruimte van het kantoor kregen de bezoekers informatie van Shell-medewerkers. Over de fabrieken op Shell Moerdijk, persoonlijke beschermingsmiddelen, de nieuwe fakkeltips (het bovenste gedeelte van de fakkelinstallaties) en over werken bij Shell.

Zaterdag 18 oktober is er opnieuw een open dag op Shell Moerdijk. Deze vindt plaats onder de koepel van de Vereniging Nederlandse Chemische Industrie. Shell Moerdijk publiceert vanaf juni 2008 een elektronische nieuwsbrief waarop het publiek zich kan abonneren.