Gemeente Heeze-Leende


Deelname aan actie Heel Nederland Beweegt 30 minuten


Heeze-Leende kleurt oranje op 3 april

Heeze-Leende loopt warm voor de actie `Heel Nederland Beweegt 30 minuten' . Op donderdag 3 april a.s. van 11.30 tot 12.00 uur wordt er in sporthal de Pompenmaker in Heeze massaal gesport door leerlingen van het basisonderwijs. Ambtenaren van de gemeente gaan op dezelfde tijd `lunchwandelen'. De activiteit in de sporthal staat onder leiding van de sportman van het jaar 2007 Heeze-Leende, taekwondoër Emiel Kloor. Hij doet dit samen met zijn trainer Willy van de Mortel van Difesa. Bij het wandelen loopt sportvrouw van het jaar 2007 Heeze-Leende, amazone Michelle Vlemmix, voorop. Ook de GGD Brabant Zuidoost en het RIWO verlenen hun medewerking. Alle deelnemers worden opgeroepen om zoveel mogelijk in het oranje te verschijnen, omdat dit de kleur is van het beeldmateriaal van deze actie.

Project Buurt Onderwijs en Sport

`Heel Nederland beweegt 30 minuten' vindt plaats in de Nationale Sportweek en is een initiatief van het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen. Het doel van de campagne is om Nederlanders te stimuleren meer te bewegen.

In het kader van het Buurt Onderwijs en Sport-project `Bewegende Kleine Kernen' van de gemeente Heeze-Leende organiseert beweegmanager Diana Boelhouwers samen met enkele ambtenaren deze happening. Aan alle scholen en ambtenaren in de gemeente Heeze-Leende is gevraagd om aan deze recordpoging mee te doen.

Ook meedoen?

Zorgt u er dan voor op 3 april uiterlijk om 11.25 uur aanwezig te zijn in De Pompenmaker of bij de ingang van het gemeentehuis in Heeze. Bij voorkeur uitgedost met oranje kleding of andere oranje attributen.

Bewegen, minimaal 30 minuten per dag en voor de jeugd 2x 30 minuten, is de sleutel naar gezondheid en plezier. Het streven is dat op 3 april 500.000 Nederlanders meedoen aan `Heel Nederland Beweegt 30 minuten'. Wat de bijdrage van Heeze-Leende is, wordt in een officieel, door wethouder Marten de Lange ondertekend, document vastgelegd .

Voor meer informatie kijk ook op www.heelnederlandbeweegt.nl of www.30minutenbewegen.nl.