Gemeente Eijsden


Debat over drugsbeleid, steun ons beleid

Dagblad De Limburger organiseert op donderdag 3 april om 20.00 uur in Fort Sint Pieter een debat over het regionale drugsbeleid. De voorzitter van de Eijsdense commissie (Eu)regionaal coffeeshopbeleid neemt ook deel aan dit debat. Steun hem en woon het debat op 3 april bij.

Niet dat u van Eijsdense zijde op 3 april een nieuw geluid zult horen. De raad van Eijsden blijft immers op zijn standpunt dat het drugsprobleem meer elementen bevat dan het louter en alleen verplaatsen van coffeeshops.

Ander geluid uit Maastricht

Het lijkt erop dat de bestuurders in Maastricht ook langzaam deze mening zijn toegedaan, want deze week verschenen in de media allerlei artikelen over een harde aanpak van de drugrunners, die de autosnelweg als hun werkterrein hebben.

Eindelijk, want de raad van Eijsden verkondigt dat al sinds 6 februari 2007. We willen immers al lang alle onderdelen van de drugsoverlast in beeld brengen en dan krachtig bestrijden. Maar dat kunnen ook wij niet alleen. We blijven ons dan ook op het standpunt stellen dat we samen met politie, justitie, gemeenten en eventueel ministers moeten proberen tot een oplossing van dit Euregionale probleem te komen.

Alle elementen van overlast aanpakken

Want voor de aanpak van drugsrunners, illegale verkooppunten, illegale wietteelt, de vestiging van grow-, head- en smartshops moeten we de handen ineen slaan. De raad van Eijsden is daar al lang toe bereid. En... goed voorbeeld doet hopelijk goed volgen.

Steun ons

Tot op heden kregen we veel steun vanuit de Eijsdense bevolking. Denk maar eens aan de 2.500 handtekeningen die we het gemeentebestuur van Maastricht konden aanbieden waarin u zich uitsprak tegen de komst van coffeeshops nabij de grens met Eijsden.

Blijf ons steunen en woon daarom op 3 april het debat in Maastricht over het drugsbeleid bij.