Gemeente Heemskerk


vrijdag, 04 april 2008

Vrijwillige brandweer Heemskerk neemt afscheid van Harry Prigge

Op zaterdagavond 5 april neemt het Heemskerkse brandweerkorps tijdens een feestelijke avond afscheid van vrijwillige brandweerman Harry Prigge. Vanwege het bereiken van de 55-jarige leeftijd gaat hij met functioneel leeftijdontslag (FLO).

Brandweerman Harry Prigge

Brandweerman Harry Prigge

Harry Prigge startte op 1 januari 1987 zijn carrière bij de brandweer Heemskerk. Hij was daarvoor al Brandwacht 2e klasse bij de 'bedrijfsbrandweer der Posterijen'. Toen deze werd opgeheven heeft hij gesolliciteerd bij de vrijwillige brandweer Heemskerk. Na het verplicht volgen van diverse opleidingen, werd hij in 1992 bevorderd tot hoofdbrandwacht. In het dagelijkse leven was hij postbesteller, maar sinds kort is hij vervroegd uitgetreden en dus gepensioneerd. Hij is zich gaan ontwikkelen in de richting van BHV instructeur, veiligheidswacht op risicovolle werkzaamheden en adviseur op veiligheidsgebied en blijft dus actief bezig met het brandweervak.

Harry had het grote voordeel dat hij beschikte over een goede stratenkennis, waardoor een uitgerukt brandweervoertuig met hem erin zonder al te veel omrijden snel te plaatse kon zijn. Ook gebeurde het wel eens dat Harry rechtstreeks naar het brandadres fietste (als dit in zijn postbestelronde lag) en daar al bewoners opving en gas en elektra uitschakelde, waardoor bij aankomst van het brandweervoertuig direct blussend kon worden opgetreden. In zijn 28-jarige carrière als brandweerman heeft Harry natuurlijk van alles meegemaakt. Op een aantal van die ludieke momenten wordt op de feestavond teruggeblikt.
---