Gemeente Beverwijk


02-04-2008 Wethouder Frowijn opent internationaal G-judo toernooi

Zaterdag 5 april 2008 om 8.30 uur opent wethouder F.J.A. Frowijn het tiende G-judo toernooi. Het toernooi vindt plaats in sporthal De Walvis aan de Van Loenenlaan in Beverwijk en duurt van 8.30 tot 17.00 uur. Aan het toernooi, georganiseerd door de Stichting G-judo, doen 400 tot 500 gehandicapten judoka's uit verschillende landen mee.

De Stichting G-judo Noord-Holland is in september 2000 opgericht en in januari 2001 toegetreden tot de Judobond Nederland (JBN) en de Sportbond voor mensen met een verstandelijke handicap (Nebas/Nsg). Het toernooi voor gehandicapte judoka's vindt sinds 1999 plaats en de omvang van het toernooi is blijven groeien. Van 160 deelnemers in 1999 tot 400 tot 500 vandaag de dag. Om zoveel mogelijk gehandicapte judoka's aan de toernooien deel te laten nemen, staat de Stichting G-judo garant voor de kosten, ook voor de kosten van vervoer en professionele begeleiding. Dit gebeurt door de steun van tientallen vrijwilligers en een groot aantal sponsors, gemeenten en andere subsidiënten.

De Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind is één van de sponsors die een belangrijke bijdrage heeft toegezegd. Ook steunen het Fonds verstandelijk gehandicapten en andere fondsen (ondermeer Stichting Doen, Stichting Ars Donandi, Madurodam steunfonds, Stichting Familie Ommering en de Johanna Donk-Grote Stichting) en sponsors zoals de Rabobank en de Lions Club Beverwijk en andere sponsors het G-judo toernooi.

Omdat dit het tiende toernooi is wordt het tweede lustrum gevierd. Vorig jaar is een lustrumcommissie gevormd die druk doende is met de voorbereiding voor de aflevering van het G-judo toernooi. Naast de judowedstrijden, is er een informatiemarkt over gehandicaptensporten en worden er een aantal demonstraties gehouden.