Ingezonden persbericht


Persbericht Project Aware

Amsterdam, april 2008

*Dance4Freedom 2008 in de WesterUnie groot succes!*

Op zaterdag 5 april organiseerde Project Aware alweer de derde editie van Dance4Freedom. Dit keer vond het feest plaats in de WesterUnie en het Westergasterras, gelegen op het terrein van de Westergasfabriek.

Het spektakel begon al bij de entree. Bij binnenkomst werd iedereen op vrijwillige basis vastgebonden met een ty-rap om de bezoeker te laten ervaren hoe het is om je vrijheid voor even te verliezen. Posters introduceerden nieuwe wetten en lieten de bezoeker weten dat het bijvoorbeeld verboden was om jezelf te zijn, om vrij uit te spreken en om een evenement als Dance4Freedom van Project Aware te bezoeken.

Niemand minder dan Bart Skils, oprichter en host van de bekende Voltt, Traffic en Static-feesten in Amsterdam, gaf om 21.00 uur het startschot.

In totaal draaiden 12 top DJ's voor vrijheid. De line-up loog er niet om: Bart Skils, Shinedoe, Miss Monica, Ille Bitch, Kabale und Liebe, Eric de Man, Warren Fellow, Edwin Oosterwal, Johanna Mercker, Technymph, Stefano Richetta en Marly Mar.

Naast talloze DJ's, een spetterende VJ-show en verschillende artiesten was Atreya, medeoprichtster van Project Aware, ook van de partij! Als geen ander wist zij de boodschap van Project Aware over te brengen met electro, glam, rocktinten en uiteenlopende andere invloeden in haar eigen opzwepende muziek.

De opkomst was dit jaar enorm. In totaal dansten meer dan 1000 mensen voor vrijheid. De sfeer op Dance4Freedom was dan ook fantastisch en ook magisch te noemen, omdat iedereen dansten met een /open-mind/ en /freedom/ attitude. Dance4Freedom 2008 blijkt wederom niet zo maar een feest maar een unieke nacht vol positieve /vibes/ waar iedereen van deel uit maakte en van mee mocht proeven. Op naar de volgende editie!

Project Aware is een unieke en moderne mensenrechtenorganisatie die staat voor datgene waar ieder mens voor staat, namelijk vrijheid. Door een beroep te doen op iedereen die dit doel steunt hoopt Project Aware een einde te maken aan marteling en onderdrukking. Dit doet zij door het verzamelen van steun via digitale handtekeningen en deze steunbetuigingen in kaart te brengen via de teller op de website: _www.projectaware.nl _

Noot voor de redactie/

Ingezonden persbericht