Politie Midden- en West Brabant

district Tilburg

TILBURG, 5 april 2008

Politie betrapt man met graffiti

TILBURG: Zaterdag rond 04.40 uur zagen surveillerende agenten (bikers) hoe een man druk doende was om met een zwarte stift een zogenaamde TAG (handtekening) te zetten op de gevel van de parkeergarage van het onlangs geopende winkelcentrum Pieter Vredeplein. De 24-jarige man uit Arnhem kon op heterdaad worden aangehouden. Bij nadere inspectie bleek dat hij aan beide zijden van de Telegraafstraat gevels heeft beklad. De gemeente heeft aangifte gedaan van vernieling. De man is zaterdag in verzekering gesteld.

Politie houdt drie passagiers illegale taxi aan

TILBURG: De politie zag zaterdagochtend ron 04.30 uur bij het NS-station hoe drie vrouwen instapten bij een auto met bestuurder waarvan de politie het vermoeden had dat het een 'zwarte taxi' zou zijn. Toen de politie op de Spoorlaan de bestuurder en inzittenden controleerde bleken de drie passagiers zich niet te kunnen identificeren. De twee 15-jarige meisjes en een 24-jarige vrouw, allen uit Tilburg, mochten mee naar het politiebureau. Voor de twee minderjarigen heeft de politie een zorgformulier opgemaakt.

Politie houdt auto-inbreker op heterdaad aan

TILBURG: Surveillerende agenten (bikers) kregen rond 03.20 uur van een medewerker van cameratoezicht de melding dat een man zich verdacht ophield tussen geparkeerde auto's aan de Spoorlaan. Toen de agenten op de bewuste locatie aankwamen konden zij een 28-jarige man aanhouden met in zijn handen de buit: een laptop, frontje van de autoradio, keuringsbewijs van een auto, CD's.

Dronken bromfietser moet rijbewijs inleveren

TILBURG: Een 49-jarige bromfietser viel zaterdagnacht rond 02.00 uur op doordat hij slingerend over de Mascagnistraat reed. De politie hield hem aan om een ademtest te doen. Hij bleek 605 ug/l alcohol in zijn bloed te hebben, terwijl maar 220 ug/l is toegestaan. De man is overgebracht naar het politiebureau. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Politie houdt bestuurder aan met ploertendoder en pepperspray

TILBURG: Surveillerende agenten controleerden zaterdagnacht rond 01.00 uur de bestuurder van een auto die op de Heikantlaan reed. De man bleek in het zijvak van de portier aan bestuurderszijde een ploertendoder en pepperspray te bewaren. De man is aangehouden op grond van de Wet Wapens en Munitie. Hij verklaarde de wapens bij zich te hebben voor zijn eigen veiligheid.

Man aangehouden voor verstoren openbare orde

TILBURG: Een 32-jarige Tilburger is rond 00.30 uur op de Heuvel aangehouden nadat hij de openbare orde verstoorde en niet voldeed aan de vordering om het centrum te verlaten.

Bestuurder aangehouden na belediging agent

TILBURG: Surveillerende agenten controleerden rond 03.30 uur een auto met drie inzittenden op de Dillenburglaan. De bestuurder, een 28-jarige man uit Tilburg, was hier niet van gecharmeerd en noemde de agent 'mietje'. De man werd aangehouden en mocht mee naar het politiebureau.

Jongens aangehouden op bouwterrein

TILBURG: De politie heeft na een melding vijf Tilburgse jongens in de leeftijd van 12 tot 17 jaar aangehouden. Zij bevonden zich op de tweede etage van een afgesloten bouwterrein aan de Wassenaerlaan. Zij zijn aangehouden voor baldadigheid en het zich bevinden op verboden terrein.

Politie zoekt bestuurder na ongeval met scooter

TILBURG: Vrijdagavond vond rond 20.30 uur een ongeluk plaats op de kruising Broekhovenseweg, met de Groenstraat. Een witte bestelauto stond te wachten bij het verkeerslicht en sloeg rechtsaf, toen het licht op groen sprong. Hij zag hierbij een scooter over het hoofd, die naast hem in dezelfde richting rechtdoor reed. Op de scooter zaten twee mannen van 24 jaar en 29 jaar. De bijrijder raakte bij het ongeluk licht gewond. De bestuurder van de bestelwagen is na het ongeluk doorgereden in de richting van de Groenstraat. Getuigen hebben een gedeelte van het kenteken genoteerd: 13-??-ZK. De politie roept de bestuurder op om zich te melden. Ook tips zijn welkom op 0900-8844.

Auteur: Manon Erkens