Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Steenderen - Man aangehouden na eenzijdig ongeval         |
Een 44-jarige man uit Steenderen is zaterdagavond 5 april licht gewond geraakt nadat hij de macht over het stuur was verloren en met zijn auto tot stilstand kwam in de berm aan de Doesburgseweg in Steenderen. De man bleek onder invloed van alcohol en werd meegenomen naar het politiebureau. Het rijbewijs van de man is ingevorderd.

Omstreeks 22:40 uur reed de man over de Doesburgseweg richting Doesburg. Door nog onbekende oorzaak raakte hij de macht over het stuur kwijt en kwam tegen twee bomen aan, aan de rechterzijde van de weg. De auto schoot hierdoor naar de linkerzijde van de weg en kwam in de berm tot stilstand. De man raakte hierbij lichtgewond. Zijn auto is total loss verklaard en moest worden afgesleept. In het kader van "botsen is blazen" bleek dat de man onder invloed was van alcohol. Hij werd hierop meegenomen naar het politiebureau en blies daar een promille van 0,76. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt. Uit onderzoek bleek dat de man te hard had gereden waarop zijn rijbewijs werd ingevorderd.

|     |Vorden - Rijbewijs ingevorderd beginnend bestuurder       |
De politie hield in de nacht van zaterdag op zondag 6 april een 20-jarige man uit Deventer aan voor het rijden onder invloed van alcohol. Het rijbewijs van de man, een beginnend bestuurder, werd ingevorderd.

Omstreeks 00:25 uur werd de man gesignaleerd op de Zutphenseweg in Vorden. De automobilist viel op door zijn hoge snelheid en werd aan de kant gezet. De blaastest wees het gebruik van alcohol uit waarop de man werd meegenomen naar het politiebureau. Hier blies hij een promille van 0,75. Bij controle bleek de man al drie maal eerder te zijn aangehouden voor hetzelfde feit. Hierop werd zijn rijbewijs ingevorderd.

|     |Neede - Man botst tegen twee geparkeerd staande auto's    |
Een 23-jarige man uit Neede is in de nacht van zaterdag op zondag 6 april aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. De man reed op de Industrieweg in Neede tegen twee geparkeerd staande auto's.

Omstreeks 00:15 uur reed de man over de Industrieweg. In een bocht naar links verloor hij de macht over het stuur waarbij een tegenligger hem net kon ontwijken. De man raakte in een slip en botste hierbij tegen twee geparkeerd staande auto's van een autobedrijf en kwam tot stilstand. Zijn auto raakte hierbij total loss en de twee geparkeerd staande auto's raakten flink beschadigd. In het kader "botsen is blazen" bleek de man onder invloed van alcohol. Hierop werd hij meegenomen naar het politiebureau waar hij een promille blies van 1,27. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt. Aangezien de man een beginnend bestuurder is werd zijn rijbewijs ingevorderd.

|     |Doetinchem - Rijbewijs ingevorderd beginnend bestuurder   |
Een 19-jarige man uit Nunspeet werd in de nacht van zaterdag op zondag 6 april op de Europaweg in Doetinchem aangehouden. De automobilist bleek onder invloed van alcohol waarop zijn rijbewijs werd ingevorderd.

De man reed omstreeks 04:25 uur op de Europaweg en viel op door zijn rijgedrag. Hierop werd hij aangehouden en bleek onder invloed van alcohol. De man is meegenomen naar het bureau waar hij een promille blies van 0,93. Aangezien de man een beginnend bestuurder is werd zijn rijbewijs ingevorderd.

|     |Etten - Beginnend bestuurder te hard en onder invloed     |
De politie hield in de nacht van zaterdag op zondag 6 april een 21-jarige man uit Doetinchem aan. De man reed te hard op de Slingerparallel ter hoogte van Etten en bleek onder invloed van alcohol.

Omstreeks 05:20 uur zagen surveillerende agenten de man met een hoge snelheid rijden over de Slingerparallel ter hoogte van Etten in de richting van Doetinchem. De man reed 40 kilometer boven de toegestane snelheid. Hierop werd hem een stopteken gegeven. De agenten lieten de man blazen waaruit bleek dat hij onder invloed van alcohol was. De 21-jarige man werd meegenomen naar het politiebureau waar tegen hem proces-verbaal werd opgemaakt. Ook kreeg hij een rijverbod uitgereikt van twee uur.

|     |Varsselder - Vrouw gewond na eenzijdig ongeval            |
Een 33-jarige vrouw uit Gendringen is zaterdag 5 april gewond geraakt nadat zij tegen een boom is gebotst op de Oude IJsselseweg in Varsselder. De vrouw werd door een ambulance overgebracht naar het Slingeland ziekenhuis.

Omstreeks 23:15 uur reed de vrouw op de Oude IJsselseweg vanuit de richting Doetinchem. De automobiliste is vermoedelijk in slaap gevallen achter het stuur en raakte daardoor van de weg. Ze kwam aan de linkerkant van de weg tegen een boom tot stilstand. Met een ambulance werd het slachtoffer naar het ziekenhuis in Doetinchem gebracht. Haar auto is total loss verklaard en werd afgesleept.

EINDE BERICHTEN


---


---


---

---- --