Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom 6 april

BERGEN OP ZOOM, 6 april 2008

Man aangehouden na vernieling

ROOSENDAAL: De politie kreeg op zaterdag even na 18.00 uur melding van vernielingen aan de Monseigneur Hopmansstraat. Een buurtbewoner zag dat een man bij een woning rondliep en dat er een ruit werd vernield. De bewoonster van het pand was op dat moment niet aanwezig. De politie hield de man even later aan in zijn woning. Hij had al eerder vernielingen gepleegd bij de woning als gevolg van relationele problemen. De 41-jarige man uit Roosendaal is in verzekering gesteld. Van de gedupeerde is aangifte opgenomen.

Man aangehouden na vernieling ruiten

STEENBERGEN: Een getuige meldde op zondag even na 03.00 uur vernielingen van ruiten aan de Simonshaven. Aan de hand van een signalement werd een 18-jarige man uit Steenbergen aangehouden. De politie constateerde dat bij gebouwen aan de Blauwstraat, Rongelstraat en aan de Simonshaven ruiten waren vernield. De verdachte is ingesloten en verhoord. Hij ontkende de vernielingen. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt. De politie zal aangifte opnemen van de gedupeerden.

Dronken man aangehouden voor vernieling

ROOSENDAAL: Omstreeks 04.00 uur meldde een getuige vernielingen bij een winkel aan het Roselaarplein. Bij een winkel was een ruit vernield. De politie hield een 22-jarige man uit Roosendaal aan en liet de ruit afdichten. De verdachte was op dat moment dusdanig onder invloed van alcohol dat hij niet kon worden verhoord. Hij is zondag verhoord. Van de gedupeerde zal aangifte worden opgenomen.

Automobilist onder invloed aangehouden

ROOSENDAAL: Op zondagochtend om 04.30 uur hield de politie een 39-jarige Roosendaler aan voor rijden onder invloed. Dit gebeurde in de Spoorstraat. Uit een blaastest bleek dat de man teveel had gedronken. Hij moest mee naar het politiebureau voor een ademanalyse. De uitslag hiervan bedroeg 570 ug/l. De bestuurder kreeg een rijverbod van 9 uur en een bekeuring.

Automobilist onder invloed rijdt verkeersbord omver

BERGEN OP ZOOM: Op zondag werd rond 04.30 uur een 23-jarige man uit Bergen op Zoom aangehouden door de politie op het Churchillplein. De man was komende vanaf de Rooseveltlaan met zijn auto rechtdoor gereden bij de rotonde en was op de rotonde tegen een verkeersbord aangereden. Hij bleek te hebben gedronken. De man werd aangehouden en voor een ademanalyse meegenomen naar het politiebureau. Uit de analyse bleek een uitslag van 325 ug/l. Het rijbewijs van de automobilist is ingevorderd. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Inbrekers nemen geld weg

OSSENDRECHT: De politie kreeg op zondag om 01.00 uur melding van een diefstal uit een horecagelegenheid aan de Onze Lieve Vrouwe ter Duinenlaan. Vanuit een kantoorruimte was een onbekend geldbedrag gestolen. Hoe de inbrekers zijn binnengekomen is nog onduidelijk. De politie stelt een sporenonderzoek in en zal aangifte opnemen van de gedupeerde.

Automobilist onder invloed veroorzaakt ongeval

ROOSENDAAL: Op zondag kwam om 06.15 uur melding binnen van een ongeval in de Spoorstraat. Een automobilist was hier uit de bocht gevlogen. De auto stond hierdoor zeer dicht bij het spoor. De 18-jarige bestuurder uit Roosendaal bleek onder invloed te zijn van alcohol. Hij liep hierbij lichte verwondingen op. De man is aangehouden en op het politiebureau onderging hij een ademanalyse. De uitslag hiervan bedroeg 390 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van 5 uur en zijn rijbewijs is ingevorderd. Na verhoor is hij in vrijheid gesteld.

Auteur: Inge Rijgersberg