Datum: 7 april 2008

Katwijk Aanhoudingen na vernieling De politie heeft zondag 6 april om 17.00 uur vier Katwijkers van 13 (3x) en 14 jaar aangehouden op verdenking van vernieling van een ruitje. De vier waren de barakken aan de Wassenaarseweg ingeklommen nadat één van hen de ruit had ingeslagen. De jongens wilden op onderzoek gaan in de barakken. De politie maakt proces-verbaal tegen hen op.

Lisse Verdacht van diefstal fiets en winkeldiefstal De politie heeft vrijdagavond 4 april een 24 jarige man uit Malkinia (PL) aangehouden op verdenking van diefstal van een fiets en winkeldiefstal. Een oplettend echtpaar die op de parkeerplaats van de Digros stond zag een jongeman met een afgesloten fiets er vandoor gaan. De man is de dief achterna gelopen en heeft hem aangesproken. De vrouw belde ondertussen de politie. De dief kreeg argwaan en zette de fiets ter hoogte van het bejaardencentrum neer.

Agenten troffen de verdachte aan op de Spekkelaan waar hij werd aangehouden. In zijn jas werd een kassabon van één product gevonden, terwijl bij hem ook nog een nieuwe tube tandpasta en een aangebroken pak chocolade werd aangetroffen. Uit videobeelden van de Digros bleek dat de verdachte de tube tandpasta wel in zijn winkelmandje had gelegd, maar deze niet had afgerekend. Ook de chocolade bleek uit de supermarkt afkomstig te zijn. De verdachte heeft de diefstallen bekend.

Bergambacht/Krimpen aan de Lek Controle gedragsregels in het verkeer De politie heeft zondag 6 april van 15.45 tot 17.30 uur op de Lekdijk-West in Bergambacht een snelheidscontrole met de lasergun gehouden. Er werden negen bekeuringen geschreven. Twee personen reden meer dan 30 km/uur harder dan de toegestane maximum snelheid van 60 km/uur. Vrijdag 4 april werd eveneens op de Lekdijk-West een verkeerscontrole gehouden, evenals op de Breekade en de Molendijk in Krimpen aan de Lek. Er werden twaalf bekeuringen geschreven voor het niet dragen van de gordel, elf voor te hard rijden en één voor het niet handsfree bellen.

Lekkerkerk/Schoonhoven Controle gedragsregels in het verkeer De politie heeft zondag 6 april twee bestuursters bekeurd. Een bestuurster werd bekeurd in Lekkerkerk op de C.G. Roosweg (N210) voor het rijden over een doorgetrokken streep. De andere automobiliste kreeg een bekeuring voor het niet handsfree bellen. De bestuurster reed over de G.J. van Heuven Goedhartweg. Beide bekeuringen bedragen 150 euro.

Benthuizen Vijf aanhoudingen na aantreffen softdrugs Vanwege de enorme wietlucht die uit de woning kwam, deed de politie op zondagmiddag 6 april, een inval in een woning aan de Emmaplaats in Benthuizen. In de woning werden 895 gram henneptoppen en 28.1 kg hennepplanten gevonden. De woning bleek gebruikt te worden voor het knippen en drogen van hennep. De drie aanwezige personen in de woning, een 21 jarige man uit Teylingen en twee Boskopers van 22 en 23 jaar, werden aangehouden en in verzekering gesteld. Later op de dag volgden nog eens twee aanhoudingen waaronder de vermoedelijke hoofdverdachte, een 25 jarige man uit Benthuizen. De andere verdachte een 21 jarige man uit Alphen aan den Rijn die in zijn aanwezigheid was werd ook aangehouden. Ook zij zijn lopende het onderzoek in verzekering gesteld. De politie heeft zet het onderzoek voort en heeft in het kader van het onderzoek een auto die in het bezit was van een van de verdachten in beslag genomen.
---

Leiden Aanhouding van tasjesrover Een getuige met een goede dosis doorzettingsvermogen heeft er voor gezorgd dat een 18 jarige tasjesrover uit Leiderdorp opgepakt kon worden. De getuige zag op zondagmiddag 6 april, rond 15.30 uur, verschillende mensen achter een man op een fiets aanrennen. Hem werd verteld dat de man op de fiets zojuist een vrouw van haar tas had beroofd. De getuige was net zoals de verdachte ook op de fiets en besloot hem te volgen. Onderweg belde hij met zijn mobiele telefoon 1-1-2 en gaf aan de politie de locatie van de verdachte door. De verdachte fietste met een hoog tempo en kon uiteindelijk op de Van der Valkboumanweg door de politie aangehouden worden. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau waar hij lopende het onderzoek in verzekering is gesteld. De eigenaresse heeft bij de politie aangifte gedaan, haar tas was tijdens de aanhouding van verdachte nog in zijn bezit en kon aan haar teruggegeven worden.

Leiden Aanhouding voor diefstal/ heling fiets Een 39 jarige Leidenaar is zaterdagmiddag aangehouden nadat bleek dat hij op een gestolen fiets rondreed. Agenten controleerden de Leidenaar op de Beatrixstraat. Hij was al eens eerder aangehouden omdat hij op een gestolen fiets reed, waarop de agenten besloten zijn fiets ook ditmaal te controleren. De fiets, een groene damesfiets van het merk Cyclorama met oranje fietstassen bleek wederom gestolen te zijn. De Leidenaar gaf zelf aan de fiets afgelopen maandag 31 maart gestolen te hebben vanaf de Cobetstraat. Het sleuteltje van de damesfiets zat er nog in toen hij de fiets wegpakte. De politie heeft geen aangifte gevonden die bij de diefstal hoort en vraagt de gedupeerde alsnog aangifte te doen.

Fietsendiefstal en heling aanpak Leiden Fietsendiefstal behoort tot de categorie kleine criminaliteit, maar niettemin krijgen veel mensen er in hun leven een of meerdere keren mee te maken en zorgt het voor veel ongemak en frustratie. De politie van Leiden pakt heling en fietsendiefstal daarom aan en houdt regelmatig controles in en rond de stad. Nog regelmatig kan de politie de gestolen fiets niet direct aan een aangifte linken. De politie vraagt dan ook om altijd aangifte te doen van een gestolen fiets. Naast het doen van aangifte wordt ook aangeraden om bij de fietsendealer uw postcode in de fiets te laten graveren

Leiden Aanhouding na uitdelen van klap De politie heeft op zondag 6 april, rond 04.15 uur, een 22 jarige Leidenaar aangehouden nadat hij een 19 jarige Oegstgeestenaar in het gezicht had geslagen. De agenten zagen de mishandeling op de Prinsessekade gebeuren en hielden de verdachte direct aan. De Oegstgeestenaar deed aangifte van mishandeling. De verdachte beweert juist dat hij uit zelfverdediging sloeg. De politie zet het onderzoek naar de aanleiding en de mishandeling voort.

Leiden Mishandeling op Kort Rapenburg De politie heeft aangifte opgenomen van een 18 jarige jongen uit Oegstgeest. De Oegstgeestenaar werd op zondag 6 april, rond 00.45 uur, op het Kort Rapenburg mishandeld door hem twee onbekende mannen. Een getuige belde de politie waarop agenten ter plaatse kwamen. De Oegstgeestenaar was in het gezelschap van zijn vriendin en een vriend en ook zij waren geschopt. De Oegstgeestenaar kon een omschrijving geven van de verdachten waarop de politie een 37 jarige Oegstgeestenaar kon aanhouden die zich in de buurt ophield. De politie heeft de verdachte naar het politiebureau gebracht waar hij in verzekering is gesteld. De politie zet het onderzoek voort, het onderzoek zal zich richten op de tweede verdachte en de aanleiding van de mishandeling.

Leiden Getuigen gezocht van poging beroving De politie vraagt getuigen van een poging tot beroving zich te melden bij de politie van Leiden via 0900-8844. Een 49 jarige vrouw uit Leiden kwam op zaterdag 5 april, rond 22.00 uur, op het fietspad Broekweg ter hoogte van de Gooimeerlaan twee mannen tegen die onder bedreiging van een op een vuurwapen gelijkend voorwerp geld van haar eiste. Het ging om twee mannen met een capuchon over het hoofd getrokken en een sjaal voor hun gezicht. De Leidse is daarop hard gaan gillen waarop de twee mannen richting de Gooimeerlaan over het fietspad zijn weggerend. De politie is een onderzoek gestart naar de twee verdachten en vraagt daarbij de hulp van getuigen in.

Gouda Beroofd van elektrische fietsen Een echtpaar van 52 en 54 jaar is zaterdag 5 april rond 00.50 uur op de Bloemendaalseweg op brute wijze beroofd van hun elektrische fietsen. Twee nog onbekende jongens trokken het echtpaar van hun fiets, gaven ze enkele trappen en reden daarna op de fietsen weg. Het echtpaar moest zich in het Groene Hart Ziekenhuis onder doktersbehandeling stellen. Bij de man werd een hersenschudding vastgesteld en een uit de kom geweest zijnde sleutelbeen. Verder hadden beiden meerdere blauwe plekken op het lichaam. Nog dezelfde nacht hield de politie twee jongens aan. Achteraf bleken zij geen verdachten in deze zaak te zijn. Beide fietsen werden die nacht teruggevonden aan de Ronsseweg. De herenfiets stond op een bruggetje en de damesfiets lag in de sloot bij het bruggetje.

De politie is bezig met het onderzoek en is op zoek naar getuigen die iets kunnen vertellen over het incident of over twee jongens die rond dat tijdstip op het fietspad van de Bloemendaalseweg liepen of na de beroving reden op de elektrische fietsen en ze bij het bruggetje aan de Ronsseweg achter lieten. Getuigen kunnen bellen naar het politiebureau in Gouda via 0900-8844.

Gouda Aanhoudingen na fietsen op gestolen fiets Twee 17 jarige jongens uit Gouda zijn zaterdagavond 5 april rond 23.00 uur aan de Coenecoopbocht aangehouden. Ze reden op een damesfiets die op 22 maart uit een schuur van een woning aan de Heemraadslag gestolen was. De politie kon dit vaststellen dankzij de aangifte van de eigenaresse van de fiets. Beide verdachten ontkenden de diefstal en vertelden dat ze de fiets hadden geleend. De politie maakt proces-verbaal op ter zake heling. Beide fietsen zijn in beslag genomen.

Bergambacht Aanhouding na conflict over wildplassen De politie heeft de afgelopen nacht een 26 jarige man uit Berkenwoude aangehouden. Tegen hem zijn verdenkingen dat hij een 52 jarige man uit Bergambacht had bedreigd en daarbij mogelijk een mes had gebruikt. Dit alles vond zondag 6 april rond 21.00 uur aan de Raadhuisstraat plaats en ontstond na een conflict over het wildplassen tegen de woning van de man uit Bergambacht. De verdachte is voor het onderzoek ingesloten.

Schoonhoven Politie zoekt doorrijder De politie is op zoek naar de bestuurder van een bestelbusje die vrijdagavond 4 april rond 22.10 uur op de Rotterdamseweg een 68 jarige fietser uit Schoonhoven aanreed en vervolgens doorreed. De fiets waarop de man reed werd van achteren geraakt door de auto. De man kwam daardoor ten val en liep naast een geschaafde knie, een pijnlijke hand en een sneetje in zijn bovenlip op. Op de plaats van de aanrijding bleef een kunststofdeel van een buitenspiegel van de bedrijfsbus achter. De politie heeft dit voor het onderzoek meegenomen.

--- einde berichten ---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459305

---- --