Gemeente Zwolle

Uitkomsten commissie Welzijn/Ruimte maandag 7 april 2008

Burgemeester Roelenweg Oost

Het college van burgemeester en wethouders vroeg toestemming om bij het ontwikkelproces af te wijken van het Stedenbouwkundig Programma van Eisen dat in juni 2007 is vastgesteld voor de Burgemeester Roelenweg Oost. Het college van B&W wil zowel in de hoogte als in het bouwvolume veranderingen doorvoeren. De raadsleden van de commissie Welzijn en Ruimte staan hier kritisch tegenover. Alleen bij zeer dringende redenen willen ze afwijken van de gestelde kaders. Er waren vragen of deze veranderingen ingegeven worden door financiële en commerciële redenen of dat andere motieven een rol spelen. De VVD pleitte voor een geheel nieuwe financiële systematiek in de aanpak van de grote projecten zoals die de komende jaren in de zogenoemde Noordschil van de binnenstad gaan plaatsvinden.

Voorzieningen voor dak- en thuislozen

De twee raadsvoorstellen voor voorzieningen voor dak- en thuislozen gaan als A-onderwerpen naar de gemeenteraad. Dit betekent dat de raad akkoord gaat met het beschikbaar stellen van een bedrag van maximaal 250.000 euro voor maatregelen voor de verlenging van de tijdelijke huisvesting van Bonjour op de huidige plek. Tevens stelt de raad een bedrag van 150.000 euro beschikbaar om een centrale toegang tot de zorg- en opvangvoorzieningen te realiseren. Tot slot komt er 73.600 euro voor een voorbereidingskrediet voor de bouwplanontwikkeling van de nieuwe Herberg.

Huisvesting bijzondere doelgroepen/platform wonen-welzijn-zorg

De commissieleden vinden dat het college op de goede weg is met het beleid over het huisvesten van de bijzondere doelgroepen. De nauwere samenwerking tussen wonen, welzijn en zorg wordt toegejuicht.

Bron: Raadsgriffie
Datum van 08-04-2008 tot 14-04-2008