Gemeente Barneveld


Cameratoezicht bedrijventerrein Tolboom in Terschuur van start

BARNEVELD, 9 april 2008

Op woensdag 9 april 2008 wordt het cameratoezicht op het bedrijventerrein Tolboom in Terschuur feestelijk in gebruik gesteld. Burgemeester mr. J.A.M.L. Houben is bereid gevonden om samen met ondernemers het cameratoezicht officieel in werking te stellen.

De laatste jaren is de belangstelling voor de beveiliging van bedrijventerreinen toegenomen. Bedrijventerrein Tolboom in Terschuur is een relatief klein bedrijventerrein aan de rand van Terschuur. Op het terrein zijn elf bedrijven actief en is er ruimte voor de vestiging van nog een tweetal bedrijven. In 2005 is de gemeente een overleg gestart over de beveiliging van dit bedrijventerrein. Aan dit overleg nemen de politie, het beveiligingsbedrijf MPL, twee vertegenwoordigers van de op het terrein gevestigde ondernemers en de gemeente Barneveld deel.

De afgelopen jaren is het aantal bedrijfsinbraken gestegen. Gelet op de ligging van het bedrijventerrein en het feit, dat er één toegangsweg tot dit terrein is (waardoor ondersteuning met camerabeveiliging goed is toe te passen), hebben de bovengenoemde partijen voorgesteld om ook op dit bedrijventerrein beveiliging met camera's toe te passen.

De gemeente Barneveld beschikt op verschillende locaties over cameratoezicht. Op bedrijventerrein Harselaar functioneert het al geruime tijd naar tevredenheid. In Barneveld-Centrum kan cameratoezicht op diverse plekken worden geregeld.

Mutatiedatum 09/04/2008