Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Tilburg (9/4)

TILBURG, 9 april 2008

Graffiti spuiters in Oisterwijk aangehouden

OISTERWIJK: Vannacht zijn omstreeks 01.30 uur op de Tilburgseweg, bij de Toyota garage twee minderjarigen, een 16-jarige Tilburger en een 16-jarig meisje uit Oisterwijk betrapt op het spuiten van graffiti.

De politie kreeg een melding van twee verdachte personen, die zich bij de garage aan de Tilburgseweg ophielden. De agenten troffen achter het pand in de bosschages de verdachten aan. Zij hadden graffiti op een muur gespoten. Ze hadden spuitbussen bij zich en de jongen had de verf nog op zijn vingers zitten. Het tweetal had op de muren de initialen van het meisje gespoten in de kleuren geel, blauw, zilver, rose en zwart. Ze konden zich niet legitimeren. Het duo is aangehouden en verhoord. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Naakte verwarde man aangehouden

TILBURG: De politie heeft vannacht omstreeks 00.10 uur op de parkeerplaats bij de huisartsenpost aan de Lage Witsiebaan een man 28-jarige Tilburger aangehouden. De man was geheel naakt de huisartsenpost uitgerend.

Hij was erg in de war. Hij stond te schreeuwen en verkeerde in een soort psychose. Aanvankelijk was het de bedoeling van de dienders om de man bij de post binnen te brengen en daar de GGZ piket te bellen. Hij draaide echter zodanig door dat de agenten dat onverantwoord vonden. Voor de man zijn eigen bestwil werd hij daarom aangehouden. Vanwege zijn gedrag werd hij in afwachting van de komst van de crisisdienst in een observatiecel geplaatst.

Na een gesprek met betrokkene en diens vader werd door de Crisisdienst een plaats in een instelling geregeld. Daar werd hij met een ambulance naar toegebracht.

Tilburger aangehouden voor vernieling en mishandeling

TILBURG: De politie heeft vannacht omstreeks 04.30 uur in een woning aan de Allenhouderstraat een 31-jarigeTilburger aangehouden ter zake mishandeling en vernieling. De aangifte in deze zaak werd gedaan door een 22-jarige Tilburger. Hij verklaarde dat de verdachte, een kennis van hem, rond 04.00 uur voor zijn flatwoning stond en langdurig op de deur bonkte. Hij liet hem daarop met tegenzin binnen. De 31-jarige Tilburger werd volgens de aangever agressief en begon hem te slaan en te schoppen. Ook gooide de verdachte de mobiele telefoon van de bewoner kapot. De politie heeft de agressieve man aangehouden. Uit de verhoren en aangifte is het motief niet duidelijk geworden.

Twee rijders onder invloed aangehouden

TILBURG: De politie heeft vannacht twee rijders onder invloed aangehouden. Een 37-jarige Tilburger blies ruim drie keer het toegestane maximum en moest zijn rijbewijs inleveren.

Op de Kwaadeinstraat werd vannacht omstreeks 03.00 uur een 24-jarige Tilburger betrapt op het rijden onder invloed. De automobilist blies 245 ugl, terwijl 220 ugl is toegestaan. Hij had naar eigen zeggen drie flesjes bier gedronken.

Een half uur eerder, omstreeks 02.25 uur, werd op de Midden Brabantweg een 37-jarige Tilburger voor het zelfde feit betrapt. Deze autobestuurder was echter fors in overtreding, met een percentage van 710 ugl. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Hij verklaarde drie blikjes bier gedronken.

Jeugdige winkeldievegges aangehouden

TILBURG: Gistermiddag zijn in een grote kledingzaak aan de Heuvelstraat twee Tilburgse meisjes van 12 en 13 jaar betrapt op winkeldiefstal.

Een medewerkster zag dat de twee jonge dames met veel kleding en accessoires de paskamer ingingen. Ze hadden op dat moment een lege rugzak bij zich. Deze tas was echter na het passen helemaal gevuld. Bij controle bleek dat in de kleedkamer diverse prijskaartjes lagen. De twee meiden werden daarop tegengehouden. In de tas zaten diverse accessoires en een truitje, met een gezamenlijke verkoopwaarde van 60 euro. De politie heeft de jeugdige winkeldievegges overgenomen. De kinderen zijn geregistreerd in het cliënt volgsysteem.

Hilvarenbeker verdacht van heling en / of bezit vervalste merkkleding

GOIRLE: De politie heeft dinsdagmiddag op het Rietven een 19-jarige jongeman uit Hilvarenbeek aangehouden na een overlastmelding. De politie trof in de kofferbak van zijn auto 11 pakjes met boxershorts aan die mogelijk vervalst of van diefstal afkomstig zijn.

Een nader onderzoek moet dit duidelijk maken. De verdachte bevond zich daar samen met een 17-jarige Tilburger. Zijn auto rook naar wiet. In de kofferbak troffen de agenten 22 boxershorts aan van een duur merk. De verdachte vertelde de dienders dat hij deze spullen voor 200 euro gekocht had van een onbekende man. De politiemensen kregen het idee dat het om vervalste dan wel gestolen spullen ging. Daarom werd de verdachte aangehouden en de spullen in beslag genomen. Er wordt nader contact opgenomen met de importeur en andere diensten zoals de douane.

Agressieve winkeldief opgepakt

TILBURG: Dinsdagmiddag is in een supermarkt op het Korvelplein een 25-jarige Tilburger betrapt op winkeldiefstal. Hij had wat groenten en drank in zijn rugzak gedaan en was daarna de winkel uitgelopen zonder deze te betalen. Hij verzette zich tegen de aanhouding door een medewerker van de winkel.

De levensmiddelen hadden een verkoopwaarde van 26 euro. Hij werd buiten aangesproken door een medewerker van de winkel. Hij probeerde aan zijn aanhouding te ontkomen door om zich heen te zwaaien en de man te schoppen. De aangever liep een blauwe plek en een ontvelling op. Ook werd hij door de verdachte in het gezicht gespuugd en uitgescholden. De verdachte heeft een dagvaarding gekregen.

Auteur: Willem van Hooijdonk