Rotterdams Conservatorium / Dansacademie



---

Havo voor muziek en dans Kruisplein 26 3012 CC Rotterdam T +31 10 2171100 F +31 10 2171156 havo@hmd.nl

Laura Trompetter in finale Prinses Christina Concours

Laura Trompetter, oud-havo-leerling en eerstejaars student aan de Rotterdam Classical Music Academy van het Rotterdams Conservatorium, was maandag 24 maart te zien in het tv-programma de Avond van de Jonge Musicus.

Op maandag 24 maart (Tweede Paasdag) kon je op Nederland 2 kijken naar De Avond van de Jonge Musicus. De uitzending stond geheel in het teken van de vraag wie Nederland in mei mag vertegenwoordigen op de Eurovision Young Musicians 2008 in Wenen een internationaal muziekconcours dat in een groot aantal Europese landen zal worden uitgezonden.

Tijdens De Avond van de Jonge Musicus probeerden vijf prijswinnaars van het Prinses Christina Concours het ticket naar Wenen te bemachtigen. In een spannende uitzending kon je luisteren naar Laura Trompetter (slagwerk), Saleem Khan (trompet), Steven Bourne (cello), Nicolas van Poucke (piano) en Nora van der Stelt (viool). Zij werden in hun uitvoering begeleid door het Rotterdams Kamerorkest, onder leiding van Conrad van Alphen.

De optredens van de prijswinnaars werden afgewisseld met persoonlijke interviews en portretten. De jury van De Avond van de Jonge Musicus bestond uit dirigent Lucas Vis en celliste Quirine Viersen. Aan het eind van de avond werd bekend gemaakt wie Nederland mag vertegenwoordigen bij de Eurovision Young Musicians 2008. De winnaar is Steven Bourne op cello.

Klik hier om de uitzending en het optreden van Laura Trompetter en de andere vier finalisten te bekijken.