CDA afdeling Gelderland


T O M krijgt bezoek

---

CDA fractieleden van de commissie JZC op bezoek Tiel.

Op de fiets hebben de fractieleden met wethouder Cees Anker en bij het project betrokken ambtenaren een bezoek gebracht aan Tiel Oost. Doel met eigen ogen zien wat de resultaten zijn van het Tiels Stedelijk Ontwikkelingsbeleid.(TSO).

De Tiel Oost Methode (TOM) houdt in dat er veel wordt gepraat met de bewoners van de wijk en een aantal door bewoners bedachte plannen zijn uitgevoerd. De fietstocht leidt langs de Willem Alexanderschool waar op initiatief van buurtbewoners het schoolplein een flinke opknapbeurt heeft gekregen. Ook de kinderspeelplek in de nieuwe wijk is bezocht

Zij hebben gepraat met vertegenwoordigers van verschillende organisaties over het starten van een âbrede schoolâ.Door samenwerking moet er voor bewoners , kinderen en ouderen , een plek ontstaan waar men elkaar ontmoet en in contact kan komen met allerlei organisaties op gebied van jeugd, zorg,wonen en welzijn.

Jong in Tiel

Jong in Tiel, een website voor jongeren in Tiel gestart door oa de basisbibliotheek , wordt bekeken in de Bibliotheek .Veel informatie voor jongeren is op deze website te vinden. Zij praten hier ook over het Streekarchief en het project Schatgraven, bedoeld om VMBO leerlingen te betrekken bij archief en bibliotheek op een interactieve manier.

Vervolg

Alle bezochte projecten zijn nog niet af .Volgend jaar komt de fractie weer op bezoek om dan de stand van zaken te zien.

De interactieve manier waarop met de bewoners gepraat wordt en bewoners betrokken worden bij hun wijk spreekt de fractie erg aan.

Voor nadere info:
Ria Aartsen, Statenlid
m.aartsen@ps.gelderland.nl

---

Geschreven door: beheerder_gelderland
Geplaatst op: 9-4-2008