Gemeente Lansingerland


Herinrichting Dorpsstraat Bleiswijk uitgesteld
Bleiswijk Dorpsstraat

Vorig jaar heeft de gemeente Lansingerland aan omwonenden en winkeliers van de Dorpsstraat in de kern Bleiswijk een plan gepresenteerd om te komen tot een herinrichting van deze straat in het centrum. Op dat moment werd ervan uitgegaan dat de werkzaamheden in de zomer van 2008 zouden kunnen starten.

De gemeente heeft een heroverweging gemaakt ten aanzien van de herinrichting van de Dorpsstraat. Tijdens het voorbereiden van dit herinrichtingsplan zijn er een aantal grootschalige projecten in de Dorpsstraat gestart of gaan binnenkort starten, o.a.:


· De bouw van appartementen op de Brandhorstlocatie;


· De bouw van een parkeergarage en appartementen aan de Plaats, achter de C1000;


· Realisatie winkels en appartementen tussen de Plaats en de voormalige Rabobank;


· Herontwikkeling van De Vluchtheuvel.

Als deze projecten binnen nu en 4 tot 5 jaar tot uitvoering worden gebracht, is het niet zinvol om voor die tijd te investeren in het herinrichten van de Dorpsstraat. Dit is inmiddels gecommuniceerd met de winkeliers in het KVO (Keurmerk Veilig Ondernemen)- overleg. Zij hebben alle begrip voor de situatie.

Feit is wel dat het plan blijft bestaan om de Dorpsstraat her in te richten. Alleen zal dit plaatsvinden na het voltooien van bovengenoemde projecten, over enkele jaren dus. Uiteraard zal tijdens de bouwperiode de Dorpsstraat op een sobere en doelmatige manier worden onderhouden.

Wij vertrouwen op uw begrip voor de situatie en houden u op de hoogte van alle ontwikkelingen.

Heeft u nog vragen dan kunt u contact opnemen met de afdeling Beheer & Onderhoud van de gemeente. Zij zijn telefonisch bereikbaar maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur via telefoonnummer 010 - 800 48 48.