Gemeente Tilburg

9-4-2008
Nieuwe ondernemersvereniging voor binnenstad: SOBT Intentieverklaring gisteravond getekend tussen gemeente en ondernemers

Op dinsdagavond 8 april 2008 heeft wethouder Hans Janssen van de gemeente Tilburg samen met voorzitter Bart Eijgenraam van de nieuwe Ondernemersvereniging 'Samenwerkende Ondernemers Binnenstad Tilburg' een intentieovereenkomst getekend voor de oprichting van deze nieuwe belangenclub.

Beide partijen zijn gelukkig met de nieuwe ondernemersvereniging voor de binnenstad. Wethouder Hans Janssen (economie): "De SOBT springt in het gat dat ontstond door het verdwijnen van de oude winkeliersvereniging. Door de SOBT heeft de gemeente nieuwe aanspreekpunten en kunnen we gezamenlijk optrekken. Dat geeft dynamiek aan de binnenstad."

Het bestuur is geformeerd door verschillende vertegenwoordigers uit de grootwinkelbedrijven en kleine zelfstandigen uit het kernwinkelgebied, maar ook uit het dwaalgebied Binnenstad-West.

In de intentieovereenkomst spreekt het nieuwe bestuur de intentie uit om de SOBT op te richten en stelt zich als doel het organiseren van verschillende activiteiten die aan de binnenstad ten goede komen. De gemeente Tilburg spreekt in deze verklaring uit de opbrengsten uit de reclamebelasting gelden ten gunste te laten komen aan het jaarprogramma dat door de nieuwe vereniging zal worden opgesteld.