Gemeente Den Haag

Gemeente Den Haag

Dienst Stedelijke Ontwikkeling

Persbericht

Den Haag, 2 april 2008

Eerste maand gratis combikaartje parkeren en tramrit Transferium P+R Hoornwijck vanaf 9 april open

Op woensdag 9 april gaat P+R Hoornwijck open. Het is het eerste Haagse transferium en ligt aan de Laan van Hoornwijck bij de afslag A4, knooppunt Ypenburg. Bezoekers en forenzen kunnen er de auto parkeren en met de Binnenstad Express, tramlijn 15, in een kwartiertje in de Haagse binnenstad zijn. Als kennismakingsactie is de eerste maand het parkeren en reizen met de tram gratis (vanaf 9 april tot en met 9 mei).

Tramlijn 15 rijdt elk kwartier naar de binnenstad, op zaterdagen is dat zelfs om de twaalf minuten. De Haagse verkeerswethouder Peter Smit roept automobilisten die de stad bezoeken op om het transferium en het verder reizen met de tram uit te proberen. "Het gebruik van de P+R Hoornwijck is goedkoop, makkelijk en snel. Geen gezoek naar een dure parkeerplaats en geen last van verkeersdrukte."

Het parkeergeld, plus een retour naar de binnenstad voor vier personen kost elke avond (vanaf 17.00 uur) en in het weekeinde 7 euro, onafhankelijk van de lengte van het verblijf in de stad. Bij een hele dag kan het voordeel zo oplopen tot ruim tien euro. Op werkdagen kost de combikaart voor het parkeren en de tramrit voor forenzen 10 euro of is er een aantrekkelijk abonnement mogelijk.

P+R Hoornwijck is een proefproject van de gemeente Den Haag in samenwerking met onder meer de HTM en de Stichting Marketing Haagse Binnenstad. Naast forenzen is het bedoeld voor bezoekers van Den Haag uit omliggende gemeenten zoals Rijswijk, Zoetermeer en Delft en bewoners uit de Haagse Vinex-wijken. In totaal zijn 420 parkeerplaatsen beschikbaar. Meer informatie staat op de site www.binnenstadexpress.nl


- - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Noot voor de redactie, Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Gemeente Den Haag