Ingezonden persbericht

SP wil partners van Adje spreken

09-04-2008 * SP raadslid Paul Huijgen wil aanstaande maandag bij de behandeling van het bedrijfsplan van het zogenaamde 'Adje-theater' de partners in dit project kunnen ondervragen. "Alle betrokkenen moeten worden uitgenodigd voor de vergadering zodat raadsleden kunnen vragen naar hun bijdrage in het project", aldus Huijgen. Samen met de LST en VVD is al gevraagd om vertrouwelijk inzage in de financiele bijlagen van het bedrijfsplan.

Huijgen: "Het bedrijfsplan is nogal vaag, de toezeggingen van partners onduidelijk en de investeringen van derde partijen behoorlijk gebonden aan allerlei voorwaarden. Het roept een hele hoop vragen op, en die wil ik dan dus ook kunnen stellen. Op basis van wat we nu op papier hebben kan ik amper een oordeel vellen, en dat is wel wat van ons gevraagd wordt". De raadsgriffie stuurt vandaag uitnodigingen naar alle partijen die genoemd worden in het bedrijfsplan.

De drie grootste oppositiepartijen vroegen vanochtend in een open brief al om langere inzage in de financiele bijlagen van het bedrijfsplan. "Ik had gisterenavond een andere vergadering, dus is het mij onmogelijk gemaakt die bijlagen te bekijken. Dat is natuurlijk absurd. Samen met de LST en de VVD maken we dan ook grote bezwaren tegen deze ondemocratische gang van zaken. Maar naast de financieen heb ik ook nog wel vragen over de hardheid van allerlei toezeggingen. Er staan wel zogenaamd grote namen in het plan, maar het is allemaal nogal zwak geformuleerd. Ik weet niet hoe serieus zij betrokken zijn en blijven, of dat ze zich eenvoudig kunnen terugtrekken waarna we hier met de brokken blijven zitten. Daarom wil ik die mensen kunnen spreken tijdens de commissievergadering", aldus Paul Huijgen.

Zie ook:

* Oppositie eist inzage bedrijfsplan 'Adje Theater' (9 april 2008)
* www.tilburg.sp.nl Meer informatie: Paul Huijgen, 013-5351687 / 06-23352263